Moto GP

Marc Márquez tampoc sobreviu en un Gran Premi accidentat

El cerverí ha caigut quan era segon en una cursa que ha tingut dos moments molt perillosos

ARA
2 min
Motorcyling Grand Prix of France

BarcelonaLa imatge més impactant del Gran Premi de França ha estat la que ha protagonitzat el cerverí Àlex Márquez, que després d'anar a terra en tocar-se amb Luca Marini s'ha quedat enmig de la pista. Per sort, els pilots que venien darrere l'han aconseguit esquivar. Només feia una volta que la cursa havia viscut una altra caiguda perillosa en què també s'ha vist involucrat un català, el rosinc Maverick Viñales, que ha acabat discutint-se a la grava amb el líder del Mundial, Pecco Bagnaia. Els dos pilots s'han recriminat la culpabilitat en l'accident fins al punt que un comissari els ha hagut de separar quan s'estaven donant empentes.

Per la seva banda, el cerverí Marc Márquez, que tornava a les pistes després de perdre's tres Grans Premis a causa d'una lesió, ha començat liderant la cursa gràcies a una gran sortida. Però la seva bona carrera ha tingut un final amarg amb una caiguda quan faltaven dues voltes que l'ha deixat sense puntuar. Les coses se li han començat a complicar quan s'ha vist superat per Jack Miller i Marco Bezzechi (en aquest cas, en una maniobra il·legal que ha comportat que l'italià hagués de cedir obligatòriament una posició) i després pel madrileny Jorge Martín. Aquests quatre s'han anat intercanviant les posicions durant un tram de la cursa en una batalla aferrissada pel triomf i pel podi.

Fins que, quan faltaven una dotzena de voltes, Bezzechi ha començat a obrir forat amb Márquez, en aquell moment en segona posició. L'italià, que amb la victòria d'avui se situa a un punt de Bagnaia en la classificació del Mundial, ha anat incrementant la diferència fins a superar els tres segons quan quedaven set voltes per al final de la cursa. La victòria estava decidida, però no passava el mateix amb el podi. El moment clau ha arribat dues voltes abans del final. Jorge Martín ha aconseguit avançar Márquez i tot seguit el sis vegades campió del món de Moto GP ha caigut. Així, el madrileny s'ha quedat amb la segona posició final i tercer ha estat el francès Johann Zarco, que corria a casa. El granollerí Aleix Espargaró ha estat cinquè.

El Gran Premi de França celebrat al circuit de Le Mans s'ha disputat enmig d'un gran ambient. De fet, ha batut el rècord històric de públic de la història de Moto GP, amb 278.805 espectadors entre tot el cap de setmana. Així, ha superat l'assistència que va haver-hi el 2015 a Brno en el Gran Premi de la República Txeca, quan es van sumar 248.434 assistents.

stats