DAKAR 2015

Els pilots catalans, llestos per repetir els èxits al Dakar

Nani Roma i Marc Coma aspiren a repetir el triomf en l'edició del 2015 que arrencarà de Buenos Aires el 4 de gener

Els pilots catalans que participen en el Dakar han conegut aquest dimarts a la tarda de la mà dels organitzadors, ASO, el recorregut del ral·li del 2015. La majoria ja porten mesos preparant-se per al Dakar, al que es podran inscriure des des del 15 de maig i fins al 15 de juliol. Després de l'èxit d'aquest any, amb els triomfs de Marc Coma en la categoria motos i de Nani Roma en la de cotxes, els catalans tractaran de repetir els títols, tot i que són conscients que no serà fàcil.

"Que el Cyril [Despres], el meu gran rival, hagi fet el salt als cotxes no vol dir que tot sigui més fàcil. La nova generació de pilots, com el Joan Barreda, puja molt fort", comenta Marc Coma, que espera que l'edició del 2015 del Dakar sigui "igual de dura" que la d'enguany.

Per la seva banda, Nani Roma reconeix que el més difícil és "aconseguir el primer triomf", però sap que ni els seus rivals ni l'organització li posaran fàcil repetir la victòria. I és que l'any vinent els cotxes i els camions també hauran de fer front a una etapa marató, és a dir, sense assistència. "Des que corro en cotxes, aquest serà l'any que serà més important tenir un bon equip", ha dit.

L'acte de presentació del Dakar a Barcelona ha aplegat tots els pilots estatals, inclosos Laia Sanz, guanyadora en la categoria femenina de motos, i Carlos Sainz. El madrileny tornarà a competir al Dakar el 2015, aquest cop amb un Peugeot, marca que s'estrenarà amb, de moment, Sainz i Despres. "Encara no hem fet ni un metre. La idea és començara provar-lo al juny i a partir de llavors serà una cursa contrarellotge per poder arribar a temps", ha assegurat.

Per últim, també ha parlat Pep Vila, participant en la categoria de camions. "No ens deixarem cap duna, ens faran passar per totes. Serà un Dakar suggeridor i segur que divertit", ha comentat abans d'explicar que aquest any, tots els participants van transmetre a l'organització que la duresa de la prova els agradava. "Aquesta és la fórmula. Amb el pas del temps tot evoluciona i millora. El 2015 apunta que serà igual que el del 2014", ha conclòs.