29/04/2015

Neymar i el ritual de llegir poesia

1 min

1. Neymar júnior

En l’última Tanda de penals explicàvem que l’Athletic Club, com a local a la final de Copa, reclama tenir el vestidor del Camp Nou. Hi ha un petit problema afegit que impedeix que el Barça deixi el seu temple: Neymar té un poema enganxat a la taquilla que llegeix abans de cada partit.

2. Neymar sènior

La superstició del davanter brasiler va encara més enllà. Els seus companys de vestidor veuen com, abans de cada partit, Neymar llegeix aquest poema en veu alta connectat per telèfon amb el seu pare. De fet, són tots dos junts que vers a vers el van recitant alhora, amb sentiment.

3. Bayern

A Munic, mentrestant, han aparcat el vers i parlen en prosa. L’endemà de l’eliminació de la Copa, amb el triplet que se n’ha anat en orris i, sobretot, amb les lesions de Robben i Lewandowski, sembla que els nervis han arribat a un club com el Bayern, on tot sembla sempre sota control.

5. Lesionats

Quan el Bayern de Heynckes, ara fa dos anys, ens va repassar aquí i allà, la premsa de Barcelona va furgar en el 7 a 0 fins a rebentar. Mai, en canvi, no es posava la nota a peu de pàgina de les absències de Mascherano, Puyol o Messi. Vénen amb pell de xai. Compte, doncs, amb el llop.

4. Guardiola

Ara resulta que per fer front al Barça a la Champions es comencen a posar la tireta abans de la ferida fent un inventari de les baixes. No és el cas de Guardiola. Mai a la seva carrera s’ha escudat en el nombre de lesionats. I si calia jugava finals amb Touré de central i Silvinho de titular.

stats