Barça

"No hi haurà pacte amb el Barça, vull que es faci justícia"

El judici per l'acomiadament de Noelia Romero, la 'compliance officer' acomiadada pel Bartogate, comença aquest dimarts

2 min
Noelia Romero acomiadada del FC Barcelona

BarcelonaL'acomiadament de Noelia Romero, antiga compliance officer del Barça, va ser una de les primeres decisions que l'expresident blaugrana, Josep Maria Bartomeu, va executar després que es fes públic el cas Bartogate. Romero demana justícia, l'admissió de culpes de part del Barça i netejar el seu nom desprestigiat públicament amb les acusacions que s'han fet després de la seva sortida. No ha volgut parlar gaire més enllà d'una entrevista que va concedir a La Vanguardia, però ha deixat clar que la seva intenció en aquest judici és que "es faci justícia" per a ella i "per a la figura del compliace", a més de "crear un precedent".

La cúpula blaugrana va decidir aplicar un acomiadament disciplinari a Romero el mes de juliol de l'any passat. El club va justificar la decisió per diverses irregularitats en la seva tasca després d'una auditoria realitzada per PriceWaterhouseCoopers (PwC), però també va admetre que la seva actuació en el Bartogate va ser el detonant de la decisió. Prèviament, però, l'ex compliace officer va emetre un informe sobre el cas de les xarxes socials. La junta de llavors no va veure bé aquesta investigació i la va suspendre de feina i sou.

Un cop es van fer públiques les conclusions de l'auditoria de PwC, Romero va demanar la publicació íntegra de l'informe per contrastar-lo amb el que havia elaborat ella abans de ser suspesa. Volia que es demostrés que havia fet la seva feina correctament. Aquesta demanda va causar la seva sortida polèmica. Ara Romero busca provar als jutjats que no va ser objecte d'un acomiadament disciplinari. Per això demana que sigui nul i que se la readmeti al club perquè es netegi el seu nom basant part de la seva defensa en l'informe dels Mossos d'Esquadra, on es fa referència a la voluntat de la directiva de dificultar la investigació feta per la compliance

Exdirectius implicats en la causa

Segons ha pogut saber l'ARA, les negociacions s'han mantingut actives en les últimes hores abans del judici, però després de diverses converses, les parts no han arribat a un consens respecte a l'acomiadament i hauran d'asseure's davant del jutge a l'espera de sentència. El judici comença aquest dimarts 15 de juny al jutjat social 8, a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet del Llobregat. A més de les declaracions de les parts, fins a vuit testimonis declararan davant el jutge. Roman Gómez Ponti, Marta Plana, David Bellver i Mireia Simona ho faran cridats pels serveis jurídics blaugranes, mentre que tres directius que van dimitir després del Bartogate (Jordi Calsamiglia, Quique Tombas, Maria Teixidor) i Jaume Feliu, cap del comitè d'empresa del club, declararan a demanda de l'advocat de Noelia Romero.

stats