FUTBOL
Esports 20/02/2017

Confirmen pena de mort contra 10 acusats per la massacre de Port Saïd en un estadi d'Egipte

Els fets es remunten a un partit entre l'Al-Masri i l'Al-Ahli en què van perdre la vida 74 persones

Efe
1 min
Enfrontaments a l'estadi de Port Said / EFE

El CaireEl Tribunal de Cassació egipci ha confirmat aquest dilluns de manera definitiva la sentència a mort contra deu acusats per violència a l'estadi de la ciutat costanera de Port Saïd, on el febrer del 2012 van morir més de 70 aficionats del club de futbol Al-Ahli. Una vintena de familiars de les víctimes han celebrat aquest dilluns a les portes del tribunal, ubicat al centre del Caire, el veredicte definitiu i han mostrat fotos dels seus éssers estimats morts.

Els fets es remunten a un partit entre el Club de Futbol Al-Masri, equip local de Port Saïd, i l'Al-Ahli, procedent del Caire, quan els seguidors van ser suposadament atacats i almenys 74 hi van perdre la vida, mentre que més de 200 persones van resultar ferides.

Els deu condemnats aquest dilluns ja van ser sentenciats a la forca per la cort penal de Port Saïd el juny de 2015, després de la repetició del judici contra ells, ja que el Tribunal de Cassació va anul·lar el 2014 un primer error pel qual van ser condemnats a mort 21 acusats.

Un total de 73 persones han estat jutjades per violència, i 21 han quedat absoltes. Els alts càrrecs polítics o esportius han rebut sentències de pocs anys de presó.

El director de la Seguretat de la província de Port Saïd, el general Isam Edin Samak, i el cap de la Policia de Medi Ambient de Port Saïd, Mohammad Saad, van ser condemnats a cinc anys de presó cadascun per la seva implicació en els disturbis, que van tenir lloc sense que les forces de seguretat intervinguessin.

stats