Futbol femení

Polèmica entrega de medalles a la Supercopa femenina: "Hem aplicat el protocol"

Les xarxes socials critiquen que les futbolistes s'haguessin de penjar els guardons elles mateixes

ARA
2 min

BarcelonaLa cerimònia d'entrega de les medalles a les jugadores del Barça, que ahir van guanyar la Supercopa d'Espanya, ha aixecat polseguera a les xarxes socials, on ha circulat un vídeo que mostra que cap autoritat de la Federació Espanyola de Futbol els va fer entrega dels guardons: elles mateixes es van haver de penjar les medalles que acrediten que són les campiones, fent cua i agafant-les d'una taula situada a la gespa de l'estadi.

L'organització ha sortit al pas de les crítiques en un comunicat en què assegura que el protocol que es va seguir era l'adient i, a més, el mateix que es va portar a terme l'any passat i el mateix de la Copa del Rei. Tanmateix, les imatges contrasten notablement amb el mateix moment protagonitzat pel Barça masculí fa una setmana, quan també es va proclamar campió de la Supercopa.

Final de la Supercopa d'Espanya masculina

"D'acord amb els protocols de premis de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), i tenint en compte l'elevat nombre de representants institucionals així com les infraestructures per a l'accés a la llotja des de la gespa de l'estadi, el departament de protocol va decidir activar la cerimònia d'entrega a la llotja de la mateixa manera que es porta a terme a la Copa del Rei", exposen en el comunicat: "Entrega de la copa a la capitana de l'equip campió", en aquest cas, Marta Torrejón, i "entrega de medalles a l'equip vencedor a la gespa/vestuari".

No obstant això, a les xarxes, les imatges en què es veuen algunes jugadores col·locant-se les medalles les unes a les altres i abraçant-se s'han comparat amb l'entrega de medalles que sí que es va fer fa una setmana a Riad (Aràbia Saudita) després de la final de la Supercopa masculina. El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, es va afegir a la denúncia en interpretar en una piulada la diferència entre les dues cerimònies com un menyspreu al futbol femení. Llavors va ser el president de la RFEF, Luis Rubiales, qui va penjar les condecoracions als jugadors del Barça, els campions, i als del Reial Madrid com a subcampions. En el cas de la Supercopa femenina, Rubiales va veure l'entrega de medalles des de la llotja, però no hi va participar.

stats