ATLETISME
Esports 18/06/2014

La Marató de Nova York guanya el Príncep d'Astúries dels esports

La nedadora catalana Mireia Belmonte també optava al guardó

Efe
1 min
Imatge d'arxiu de la Marató de Nova York del 2005 / PETER FOLEY / EFE

MadridLa Marató de Nova York, la cursa més popular del món, ha estat guardonat aquest dimecres amb el Premi Príncep d'Astúries dels Esports 2014, al qual optaven un total de vint candidatures de tretze nacionalitats diferents. La candidatura de la Marató de Nova York, que s'ha imposat en les votacions finals a les de la nedadora catalana Mireia Belmonte, les seleccions estatals d'hoquei patins i de waterpolo femení, havia estat proposada per Bernardo Hernández González, membre del Jurat del Premi príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2014.

Fundada el 1970 per Fred Lebow (1932-1994) i organitzada pel 'New York Road Runners', la Marató de Nova York s'ha convertit en la cursa més popular i multitudinària del món. La cita compta amb la participació de més de 9.000 voluntaris i congrega més de dos milions d'espectadors. En la seva primera edició van córrer 127 persones, que van pagar un dòlar d'inscripció i, només 55 van aconseguir creuar la meta.

Des de llavors, la Marató de Nova York ha crescut de manera contínua fins a esdevenir una prova atlètica de repercussió internacional en què actualment hi ha més de 50.000 participants.

stats