Ciclisme
Esports 13/06/2018

Puigcerdà acollirà una sortida d’etapa de la Volta 34 anys després

L'any 1985 va ser l'última visita de la prova a la capital de la Baixa Cerdanya

Ara
2 min
Albert Casas, Rubèn Peris, Albert Piñeira i Mar Quera

BarcelonaA l'Ajuntament de Puigcerdà s'ha signat un conveni que permetrà que el municipi, capital de la Baixa Cerdanya, protagonitzi una sortida de la pròxima edició de la Volta Ciclista a Catalunya, 34 anys després de l'última vegada que va acollir la ronda catalana, l'any 1985.

Puigcerdà ha estat vinculat a la Volta fins a un total de 26 vegades, amb 12 sortides i 14 arribades d'etapa, mentre que l'any 1944 l'esportista de Puigcerdà Miquel Casas va ser guanyador de la Volta. L'any 1985 va ser l'última visita de la Volta com a inici o final d'etapa. L'irlandès Sean Kelly va ser el vencedor d'una etapa amb inici a Platja d'Aro i final a Puigcerdà, mentre que l'endemà es va disputar l'etapa Puigcerdà-Manresa, amb triomf de José Recio, en una edició que es va adjudicar el britànic Robert Millar.

Així doncs, després de més de tres dècades d'espera, Puigcerdà tornarà a veure en directe la sortida del pilot de la Volta Ciclista a Catalunya, que any rere any acull els millors ciclistes i equips del món, ja que forma part del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial.

Ubicat a la Cerdanya, Puigcerdà és un municipi on el turisme i la pràctica de l'esport com el ciclisme, però també l'esquí d'alta muntanya, són senyes d'identitat, i la seva vinculació amb la Volta permetrà potenciar-ho.

Les últimes edicions Puigcerdà ja havia tornat a estar present a la Volta amb la celebració d'un esprint intermedi, veient passar en directe el pilot pel nucli urbà de la població. Ara hi tornarà amb una sortida, que és la millor manera de veure i viure la Volta. És una oportunitat de promoció de Puigcerdà, perquè la Volta és un esdeveniment d'abast i difusió internacional, i queda el repte que en l'any del centenari, el 2020, es pugui acollir una arribada, ha manifestat Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà.

Per la seva banda, Rubèn Peris, director general de la Volta, ha considerat que amb el retorn de la Volta a Puigcerdà el municipi podrà veure un dels millors espectacles ciclistes del món, i gràcies a la dimensió mediàtica de la cursa el nom de Puigcerdà creuarà fronteres.

stats