Tour de França
Esports 11/07/2016

El 'Purito' Rodríguez anuncia la retirada a final de temporada

El ciclista català ocupa actualment la cinquena plaça del Tour de França

Joan Aureli Raich
2 min
El Purito ocupa la cinquena plaça del Tour de França

BarcelonaEl ciclista Joaquim 'Purito' Rodríguez ha anunciat aquest dilluns que al final de la temporada deixarà de competir. El barceloní de 37 anys penjarà la bicicleta després d'una exitosa trajectòria que l'ha portat a pujar al podi de les tres grans voltes ciclistes: Tour de França, el Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya.

El ciclista, que competeix amb l'equip Katusha Cycling Team des de l'any 2010, ocupa la cinquena plaça de la classificació general del Tour i, tot i perdre alguns segons en l'última etapa, espera seguir competint a bon nivell i lluitar per un nou podi en aquesta edició de la volta francesa. La notícia de la retirada ha arribat el primer dia de descans del Tour justament a Andorra, lloc on el ciclista ha establert la seva residència de de fa anys. Poca estona després de donar la informació ha utilitzat el seu compte de Twitter per agrair una vida dedicada al ciclisme.

L'últim repte per culminar una gran carrera

Després de gairebé 15 anys a l'elit del ciclisme, el 'Purito' ha decidit retirar-se. Abans, però, li queda un últim gran repte. El mes d'agost disputarà els Jocs Olímpics de Rio, on espera culminar la seva exitosa carrera amb una medalla en la prova de ciclisme en ruta. En aquesta modalitat compartirà equip amb homes com el madrileny Alberto Contador, que en l'última etapa es va retirar del Tour, o el murcià Alejandro Valverde.

El 'Purito' deixa la seva etapa com a professional com un dels millors ciclistes catalans de tots els temps. Va debutar professionalment l'any 2001 a l'equip ONZE-Eroski de la mà de Manolo Saiz. Des de llavors ha mostrat en repetides ocasions les seves qualitats com a escalador i ha obtingut un palmarès destacable. El 'Purito' és el primer ciclista català que ha aconseguit pujar al podi de les tres grans voltes del calendari ciclista i va aconseguir medalles de bronze (2009) i plata (2013) en Campionats del Món de ciclisme en ruta.

A la Vuelta Espanya, en què ha participat en 12 ocasions, el barceloní ha aconseguit dos podis: tercer el 2012 i segon la temporada passada (2015). En total n'ha guanyat 8 etapes i va quedar com a campió de la muntanya l'any 2005. Al Giro d'Itàlia ha estat en set ocasions amb un segon lloc de la general com a millor resultat (2012), a més va portar el mallot rosa -que indica el primer classificat de la cursa– durant 10 etapes de competició i va guanyar-ne dues. Finalment, en el Tour de França va ser tercer classificat de la general l'any 2013 i, abans de veure com acaba aquesta edició, ha aconseguit guanyar tres etapes.

stats