Futbol

Qüestionen el patriotisme espanyol de Laporte: "Vaja, quina pregunta"

El defensor del Manchester City, internacional amb Espanya, ha hagut de respondre si se sent "plenament espanyol"

ARA
1 min
Aymeric Laporte

Barcelona"Tu et sents plenament espanyol per poder defensar un escut, una bandera, una nació i un himne?". Això l'hi ha preguntat un periodista de l'emissora Onda Cero aquest dissabte a Aymeric Laporte, futbolista francès amb passaport espanyol que juga amb la selecció espanyola. "Vaja, quina pregunta, ¿no? Crec que és una pregunta bastant forta i intentaré contestar de la millor manera possible", ha dit, estupefacte, el defensor del Manchester City.

"Soc aquí per competir al màxim nivell. El meu objectiu és el mateix que el d'Espanya: guanyar qualsevol competició en què participem. Donaré el màxim de mi mateix per guanyar el que tenim al davant [en referència a l'Eurocopa] i això és important. Crec que ningú pot dubtar que ho donaré tot per aquesta selecció", ha exposat el futbolista originari d'Agen (França) i que va créixer com a jugador al País Basc, principalment, a les categories inferiors de l'Athletic Club.

L'anècdota ha aixecat polseguera a les xarxes socials, on diversos periodistes i usuaris s'han preguntat el perquè d'haver formulat aquesta pregunta a Laporte. S'han recordat diversos casos de futbolistes originaris d'altres països que, al tenir també nacionalitat espanyola, van defensar els colors de la selecció com ara Diego Costa, Marcos Senna, Donato o Catanha, així com també d'esportistes d'altres disciplines com els jugadors internacionals per Espanya de bàsquet Nikola Mirotic i Serge Ibaka.

stats