RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 31/05/2022

Diego Martínez: “Vull que l’estrella de l’Espanyol sigui l'equip, que transmeti i emocioni”

El nou tècnic blanc-i-blau, presentat a l'estadi, firma per dues temporades

3 min
Diego Martínez, durant la seva presentació com a nou entrenador de l'Espanyol

BarcelonaDiego Martínez té molt clar que, per sobre de qualsevol individualitat, hi ha l’equip. El nou tècnic de l’Espanyol ha refusat parlar de noms concrets en la seva presentació com a espanyolista, però ha deixat ben clares les línies mestres de l’equip que vol construir. “El nostre primer objectiu és aconseguir la millor plantilla perquè doni una idea d’equip que contagiï, transmeti i emocioni. L’estrella de l’Espanyol ha de ser l’equip”, ha assegurat poc després de firmar el seu contracte, per dues temporades (fins al 30 de juny del 2024). 

L’entrenador gallec ha reconegut que la proposta de l’Espanyol era “una oportunitat impossible de refusar”. “Des de fora em cridava l’atenció del sentiment periquito, quelcom únic, i em semblava atractiu poder formar part d’això”, ha apuntat Martínez, que ha descrit així l’Espanyol: “Un club singular, especial i únic del qual vull amarar-me: només veient el personal del club ja se sent que la força d’un sentiment està present, i això transmet molt”, ha afegit. Martínez ha deixat clar que arriba amb la voluntat de potenciar les característiques dels jugadors que tindrà per aconseguir que tots estiguin en el futur a un nivell superior de l’actual. 

Per al director general, Mao Ye, es tracta d’”un dels entrenadors de més prestigi de la Lliga" i d’una figura amb qui “il·lusionar l’afició”. El director esportiu, Domingo Catoira, l’ha definit com “un líder natural, per coneixement, personalitat i ambició, element que necessitem tots per posar en marxa el nou projecte”. Martínez, que ha valorat positivament l’entesa des d’un primer moment entre totes les parts, ha admès que la franquesa i claredat de Catoira sobre el punt en què es troba l’Espanyol en l’actualitat el va seduir. “Som un club que vol créixer. Des d’uns fonaments sòlids, volem construir i fer progressar el club. Vull créixer fent créixer l’Espanyol”, ha insistit. 

El nou tècnic blanc-i-blau ha evitat parlar d’estils i de sistemes, però ha deixat entreveure quines característiques vol que tingui el seu Espanyol: “Intentem impregnar una mentalitat competitiva en qualsevol partit, sigui de Lliga, Copa, amistós o d’entrenament que disputem, per tal d’aconseguir que es respectin els valors amb els quals sempre s’ha identificat l’Espanyol”. Martínez també ha deixat clar que posa l’objectiu en el procés, més que en la classificació. A nivell futbolístic ha destacat que vol que el seu equip “no dimiteixi en cap faceta del joc” per poder respondre davant de qualsevol escenari que es doni en un partit. “El que és innegociable és la mentalitat a banda del dia a dia en els entrenaments, perquè allà pots optimitzar el teu marge de talent”, ha afegit. 

"Els anys firmats no són importants"

A l’afició li ha enviat un missatge clar: “No hem de demanar, sinó d’oferir”. El gallec ha volgut restar importància al fet que només firmi per dos anys, assegurant que les decisions que prendran seran pensant en generar una estructura i un equip “consistents en el temps” i que tinguin efectes en el mitjà i en el llarg termini. “Els anys firmats no són importants, ho és que hi hagi comunicació, convicció i empatia en el dia a dia, i sobretot que hi hagi unió en els moments d’adversitat”, ha sentenciat. 

Amb l’arribada de Diego Martínez, l’Espanyol pot començar a desencallar totes les operacions de mercat que tenia aturades a l’espera de conèixer el nom del nou tècnic. Malgrat que ja havien tractat alguns noms concrets, serà a partir d’ara quan de la mà del director esportiu, Domingo Catoira, comencin a decidir el futur de jugadors com Melendo, Diego López o David López, a banda de confirmar els noms que tenen tancats (Brian Oliván i Joselu). 

stats