14/06/2023

Hem fet fora Catoira. I ara què?

2 min
Mao Ye ha presentat Domingo Catoira com a nou director esportiu de l'Espanyol

BarcelonaDomingo Catoira ja no és el director esportiu de l’Espanyol. Bona notícia. Però aquí s’acaben les bones notícies. Perquè si finalment Chen ha decidit fer-lo fora ha estat perquè la pressió que hem fet tots plegats (i que, aquest cop sí, Mao li ha transmès) ha sigut extremadament intensa. Però no es pot gestionar un club de futbol a còpia de pressions dels seus aficionats i de quatre comentaristes. Cal dedicació i expertesa. Dit altrament, professionalitat. I aquí és on topem amb el següent escull: Mao. Tot i que mentre ell sigui el màxim executiu del club no ens en sortirem, ara toca driblar aquest problema i resoldre unes urgències que marcaran el nostre futur immediat i em temo que, per efecte dominó, també el llunyà.

Necessitem un director esportiu. Fa dinou dies que som equip de Segona Divisió i encara no sabem qui ha de dissenyar la pròxima plantilla. Van marxant els entrenadors del futbol base i el seu responsable (aposta personal i, per tant, equivocada de Catoira) hauria de canviar. El metge del club (una altra catoirada: un senyor de 70 anys que viu a Itàlia i que encara no havia arreglat els papers per exercir aquí) ja ha plegat i no crec que ningú hagi pensat en el seu substitut. Pensar? Decidir? Aquest és el punt que més em preocupa. No em puc –i crec que tampoc no ho vull– imaginar qui deu estar pensant tot això que tant ens preocupa a qui estimem l’Espanyol. ¿Qui coneix possibles directors esportius en el Consell d’Administració? Ningú. ¿Capdevila i Tamudo intervenen en alguna decisió? Prefereixo no saber la resposta. Com deia l’Eugenio: “¿Que hi ha algú més?”

El descens de fa unes setmanes es va començar a coure ara fa un any. Podem fer un llistat de les errades comeses: baixes de Diego López i David López, gestió del cas RDT, gestió dels porters, buits a posicions clau (extrems, laterals, central). Aquest any el cas RDT pot ser el cas Joselu. Cal aclarir el futur de peces clau (Darder especialment). Cal tancar la renovació de Nico Melamed. Caldrà aclarir tan aviat com es pugui qui marxa per saber els forats que té la plantilla. La Lliga comença la primera setmana d’agost. Si d'aquí un any volem tornar a estar al nostre lloc, cal posar-s’hi ara mateix. De fet, anem tard. Pel mateix motiu que ara denuncio: perquè no hi ha ningú al timó. Però encara hi som a temps. Que algú l’hi expliqui a l’únic que decideix. Que algú li digui a l’amo que arribarà un dia que la joguina no es podrà arreglar.

stats