Esports RCD Espanyol 11/05/2022

L'Espanyol tanca la permanència amb un entrebanc del Mallorca

L'empat dels balears al Pizjuán alleugereix la derrota blanc-i-blava a Vitòria

RDT ha marcat de penal un gol que no ha acabat servint de res contra l'Alabès

BarcelonaL’Espanyol jugarà a Primera Divisió la temporada vinent, passi el que passi en les últimes dues jornades. Els blanc-i-blaus han aconseguit convertir en matemàtica una permanència que fins ara era virtual gràcies al favor que li ha fet el Mallorca, que no ha passat de l’empat al Sánchez Pizjuán (0-0). L’entrebanc dels balears va salvar un Espanyol en declivi que queda a set punts del descens a falta de dues jornades després de caure mostrant una pobra imatge a Mendizorrotza (2-1).

L’equip de Vicente Moreno, que només necessitava un punt per poder dormir tranquil les darreres dues jornades, va veure’s atropellat des d’un principi per la intensitat d’un Alabès que va deixar clar que s’estava jugant la vida. Superat al mig del camp, l’Espanyol va passar-se gairebé tot el partit reculant davant de les ofensives de l'Alabès, que va sortir en tromba i que només va tardar set minuts a obrir la llauna. Un mal refús de Cabrera i una sortida poc contundent de Calero van propiciar que Miguel avancés els locals.

L'Alabès segueix creient en el miracle de la permanència després d'imposar-se a l'Espanyol

L’Espanyol va reaccionat aviat: només quatre minuts després RDT va provocar i transformar un penal, firmant el seu 16è gol del curs. El madrileny segueix viu en la lluita pel trofeu Zarra, si bé encara té Aspas a dos gols de distància. El punta, que va tornar a la titularitat després del càstig viscut davant de l’Osasuna, va viure una actuació força grisa, en la línea de tot l’equip.

Només Melendo, sempre voluntariós i ben perfilat, va intentar estirar l’equip a camp rival. El menut migcampista, però, no va trobar amb qui associar-se. Darder, Melamed i Puado no van comparèixer en un Espanyol sense intensitat defensiva ni continuïtat amb la pilota, que va quedar-se amb deu homes ben aviat, just a l’inici de la segona part. Amb una falta innecessària i matussera, Yangel Herrera va veure la segona groga als 29 segons de la segona part. Una temeritat innecessària que va provocar que l’Espanyol sacrifiqués Melendo i visqués tota la segona part enfonsat a la seva àrea.

El pitjor Espanyol a domicili del segle XXI

Animat per la seva gent, l’Alabès va fer-se un fart de generar arribades contra un Espanyol que va renunciar a atacar. No va ser fins als últims cinc minuts del partit que els visitants van arribar a amenaçar tímidament la porteria d’un Pacheco massa tranquil. Els blanc-i-blaus, un cop més, van fer d’equip aspirina davant d’un rival necessitat. Els de Vicente Moreno, que només han sumat un dels últims 15 punts, poden agrair que ja només quedin dues jornades de Lliga. Els espanyolistes segueixen sense millorar la imatge a domicili: 8 punts i una única victòria lluny de Cornellà-El Prat constitueixen, a falta d’una jornada, el pitjor registre d’aquest segle XXI. La descompressió que fa diverses setmanes que arrosseguen els blanc-i-blaus contrasta amb la tensió d’un Alabès que encara haurà de remar de valent per poder guanyar-se una plaça per a la Primera Divisió 2022-23.