RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 17/04/2022

L'Espanyol es pregunta al Metropolitano de què serveix el VAR (2-1)

L'Atlètic s'emporta els tres punts gràcies a un dubtós penal en el temps afegit

3 min
Carrasco ha marcat, de penal, el gol que ha castigat l'Espanyol al minut 100

BarcelonaL'Espanyol tardarà molt de temps a oblidar els dos partits contra l'Atlètic de Madrid d'aquesta temporada. Si a Cornellà-El Prat va acabar perdent després d'un desorbitat temps afegit per culpa d'un gol de Lemar al minut 99, al Wanda Metropolitano ha tornat a perdre (2-1) després d'una diana de Carrasco al minut 100. Aquest cop, l'àrbitre havia afegit només cinc minuts, que s'han acabat duplicant, fins als deu, per culpa d'unes dubtoses mans de RDT que el VAR ha advertit i que Figueroa Vázquez ha acabat xiulant.

L'equip de Vicente Moreno, que havia completat un partit molt seriós fent gairebé el doble de xuts a porteria que l'Atlètic, engrandint Oblak i mereixent, almenys, sumar un punt, marxa del Wanda Metropolitano preguntant-se: de què serveix el VAR? "És una jugada molt ràpida, no he tingut temps de treure la mà. He de saltar amb els braços amunt i pensava que els portava enganxats al cos", ha explicat el protagonista de la jugada decisiva, un RDT que no té cap intenció de tocar la pilota amb el braç. De fet, el punta madrileny intenta refusar la centrada de l'Atlètic amb el genoll, però la pilota acaba tocant-li el colze, que el tenia darrere. Una jugada fortuita que costa d'entendre que pugui acabar decidint un partit que els de Simeone no havien merescut guanyar.

Defensa de tres centrals

Conscient que l’Atlètic intentaria fer-li pagar els plats trencats a l’Espanyol per l’eliminació europea, Vicente Moreno ha apostat per blindar el seu equip plantejant una inèdita defensa de tres centrals on Sergi Gómez ha tornat a l’onze per acompanyar Calero i Cabrera. L’aposta ha funcionat força bé, perquè l’Espanyol s’ha mantingut força sòlid darrere i ha aconseguit no patir en les poques aproximacions de què han disposat els madrilenys a la seva àrea. Als de Simeone els ha costat molt arribar a generar perill perquè, a banda d’estar força espessos amb la pilota, trobaven una forta resistència en la línia de cinc defenses visitant. En tot el partit, els madrilenys només han rematat tres cops a porteria, dos dels quals han acabat en gol.

El problema per als blanc-i-blaus, però, arribava a l’hora de creuar la línia divisòria. Amb un Atlètic que gairebé mai es desabrigava, els de Vicente Moreno no han aconseguit sorprendre llançant pilotes a l’espai buscant la velocitat de Puado o dels dos carrilers. Darder, vigilat força de prop per Lemar i Koke, no ha trobat els espais per crear joc a plaer. El d’Artà, això sí, ha fabricat la millor ocasió del primer temps: ha centrat un córner que Cabrera, amb el cap, ha acabat rematant amb perill. Oblak, amb una mà, ha desviat el perill. 

L’Atlètic, que no havia xutat entre els tres pals en tota la primera meitat, ha obert la llauna en la primera rematada. Carrasco, en un contraatac, ha retallat Aleix Vidal i ha superat Diego López. Un gol cruel (l’única rematada a porteria dels locals en tot el partit) per a l’Espanyol, que uns segons abans havia disposat d’una oportunitat claríssima on Oblak ha salvat un gol cantat de Darder amb una mà prodigiosa. L’Atlètic semblava esperar un ensurt per treure’s la son de les orelles i reaccionar amb contundència. L’Espanyol ho ha perdonat i ho ha acabat pagant car. Després d’encaixar el gol, Vicente ha decidit dotar el mig del camp de més talent canviant Keidi Bare i Vilhena per Morlanes i Melendo. 

Kondogbia, expulsat

Els blanc-i-blaus han intentat assumir una mica més la iniciativa i han aconseguit traslladar la por al cos als de Simeone. Primer, amb una gran connexió entre Darder i RDT que ha tornat a salvar Oblak amb una altra aturada de gran mèrit. Poc després, amb un xut del balear que, després de tocar en Felipe, ha tocat al braç de Kondogbia, que ja tenia una groga i ha acabat expulsat. La vermella, tot sigui dit, ha estat un càstig excessiu tenint en compte que es tractava d'un rebot. La jugada ha canviat el partit, ja que ha servit a RDT per empatar amb un xut fort que Oblak s’ha empassat. 

Malgrat jugar amb un jugador menys els darrers minuts de partit, ha estat l’Atlètic qui més ha buscat el segon. La pressió per evitar quedar-se fora de les posicions de Champions League ha pesat més que la il·lusió periquita per assaltar el Wanda. Els de Vicente Moreno no han sabut castigar els espais que l'Atlètic, amb un menys i bolcat en atac, deixava a l'esquena. Els de Simeone, en canvi, han acabat trobant en el VAR un aliat decisiu. D'una centrada sense gaire perill n'ha arribat el penal. Un càstig excessiu que deixa un bon Espanyol sense premi al Wanda Metropolitano.

stats