Futbol - Segona Divisió

L'Espanyol protagonitza una remuntada esbojarrada a Eibar que pot canviar el seu destí (2-3)

Els blanc-i-blaus van acabar guanyant un partit molt pobre gràcies a la insistència en el darrer sospir

Víctor Ruiz i Cabrera defensant una acció de l'Eibar.

BarcelonaA Eibar l'Espanyol va desaparèixer durant 90 minuts i va tocar el cel de forma agònica en el darrer sospir (2-3). No va exhibir un bon joc i es va veure dominat en tots els sentits, però un penal de Braithwaite el va revifar i va acabar remuntant en un final frenètic amb dos gols en tres minuts. En aquest duel es jugaven la segona posició i l'assalt a l'ascens directe. A més, minuts abans de l'inici del partit, els pericos rebien una notícia que els havia d'esperonar: el Leganés, líder de la classificació, havia perdut contra el Racing de Santander. Luis Miguel Ramis no va voler canviar la fórmula de l'èxit davant el Mirandés i va presentar un onze idèntic al de la darrera jornada. Potser no va pensar que Etxeberría li havia espiat la pissarra.

L'Eibar va prendre el control de la pilota ben aviat per proposar un joc molt vertical. Durant els primers minuts, tots dos equips van explorar el terreny, però els locals imposaven el ritme i la direcció. Stoítxkov, gairebé sense angle, va estar prop de sorprendre Pacheco i fer un gol impossible, però la pilota va passar a un pam de la línia de porteria. Va calcar l'acció pocs minuts després, i de nou els de Ramis van tenir sort. Omar El Hilali estava sent el millor de la defensa blanc-i-blava, un dels pocs que no es deixava marejar. Braithwaite i Puado no rebien pilotes i el seu equip només podia obeir les ordres dels locals. La victòria davant el Mirandés ja quedava molt lluny.

Després de 45 minuts, l'Espanyol havia tingut poc més del 30% de la possessió. El domini basc va trobar recompensa. Aprofitant una passada en profunditat de Mario Soriano, Bautista va deixar enrere la defensa amb dos tocs ràpids i subtils i va definir a la perfecció per fer l'1-0. Després d'alguns minuts de valentia espanyolista a la segona part, Stoítxkov va tornar a encendre les alarmes amb un xut al pal. Braithwaite, que no es va entendre amb els seus companys, va agreujar la situació amb una pèrdua catastròfica que es va convertir en assistència per a un Nolaskoain inspirat (2-0).

Els blanc-i-blaus encara tindrien una oportunitat per reconduir aquest partit de malson. Una de les poques arribades a l'àrea va provocar un penal i el danès es va poder redimir marcant des dels onze metres. I, per increïble que semblés, l'Espanyol va trobar la valentia i el cor de girar la truita gràcies als canvis. Enmig d'uns minuts finals frenètics, l'Eibar va acabar perdent el control i Salvi Sánchez va decidir que ja n'hi havia prou. El seu xut creuat va fer el 2-2 i, en el darrer sospir, Lazo va aprofitar una jugada de Gastón Valles per fer el tercer i provocar l'èxtasi dels pericos. Ni tan sols ells saben ben bé com, però s'emporten tres punts en un partit sense joc ni idees, salvats per la insistència i la màgia que caracteritza remuntades com aquesta.

• SD Eibar: Luca; Tejero, Juan Berrocal, Arbilla, Ríos Reina; Peru Nolaskoain (Sergio Álvarez, 73'), Matheus, Aketxe (Corpas, 82'), Mario Soriano (Vencedor, 89'), Stoítxkov; Bautista (Sergio León, 82'). Entrenador: Joseba Etxeberria.
  • RCD Espanyol: Pacheco; El Hilali (Lazo, 84'), Sergi Gómez, Víctor Ruiz, Cabrera; Puado, Aguado, Keidi Bare, Jofre (Salvi Sánchez, 70'); Braithwaite, Pere Milla (Keita Baldé, 70'). Entrenador: Luis Miguel Ramis.
  • Gols: 1-0 Bautista (39'), 2-0 Peru Nolaskoain (65'), 2-1 Braithwaite (77'), 2-2 Salvi Sánchez (96'), 2-3 Lazo (99').
  • Àrbitre: Alejandro Quintero González (Comitè Andalús).
  • Targetes grogues: Joseba Etxeberria (30'), Peru Nolaskoain (53'), Óscar Gil (63'), Lazo (90'+10').