Futbol - Segona Divisió

L'Espanyol supera un duel de Primera sense pena ni glòria

Els blanc-i-blaus empaten davant del líder, el Leganés, i continuen segons a la classificació (0-0)

2 min
Nico Melamed en una acció davant el Leganés.

BarcelonaL'Espanyol i el Leganés van repartir-se els punts en un partit que podria haver estat decisiu però que va acabar sense gols. La polèmica arbitral va marcar la jornada, amb un penal anul·lat sobre Nico Melamed i l'expulsió de Manolo González. El duel enfrontava el primer i el segon classificats. El Leganés era líder des de la jornada 12, amb una regularitat notable enmig d'una categoria molt igualada. L'Espanyol, després de mesos de dubtes i d'una temporada penyalosa, tenia l'oportunitat de donar un cop sobre la taula i de demostrar que definitivament confia en tornar a ser un club de Primera. Cap dels dos va imposar la seva voluntat.

El primer repte dels de Manolo González era trobar la manera de foradar la porteria de l'equip menys golejat de la categoria. El tècnic va alinear una davantera titular inèdita: el jove Gastón Valles acompanyava Braithwaite. El segon repte era no deixar-se intimidar per l'ambient espectacular de les grades de Butarque, plenes per a aquest enfrontament de luxe. El tercer, omplir els buits que deixaven Aguado i Puado, jugadors clau que no estaven disponibles per sanció.

La defensa blanc-i-blava es va haver d'afanyar per treure de l'àrea un bon grapat de pilotes, mentre el Leganés es refugiava darrere de la seva contundent defensa i buscava fer mal en el contraatac amb passades llargues. L'Espanyol va tenir a tocar l'oportunitat d'avançar-se al cap de 30 minuts, quan el porter local va fer caure Nico Melamed i l'àrbitre va xiular penal. Però, després de revisar-ho al VAR, Trujillo Suárez va canviar el veredicte davant de les protestes insistents del conjunt català.

El de Leganés era un partit de sis punts, una tarda per somiar, un duel que ben bé podia determinar si es tornava a competir a l'elit. Ningú va voler arriscar-se a cometre errades infantils. En atac, cap dels dos equips estava assetjant el seu rival. Portillo va enviar una rematada de cap al pal, però a la mitja part encara no s'havia vist cap xut a porteria. Braithwaite va demostrar el seu esperit golejador en diverses ocasions provant sort des de lluny, però no va estar prou encertat.

A la represa, el partit va revifar notablement. Portillo, amb Dani Raba, va tornar a astorar els blanc-i-blaus, i les arribades a les dues àrees tenien més perill. Joan García, de nou complidor, va aturar diverses rematades, i Jofre i Nico Melamed van provar d'obrir la llauna. La tensió d'un partit tan determinant i la frustració de marxar a casa sense gols van caldejar l'ambient a Butarque. L'àrbitre va protagonitzar una segona polèmica quan va expulsar Manolo González, que no va entendre la decisió. El marcador, però, no es va bellugar. L'Espanyol va sumar un punt que no fa gust de glòria però que el deixa amb vida i amb opcions de continuar consolidant-se en les posicions d'ascens directe.

  • Leganés: Diego Conde; Nyom, Jorge Sáenz, Sergio González, Franquesa; Juan Cruz (Cissé, 87'), Undabarrena (Julián Chico, 72'), Neyou, Portillo; Dani Raba (Miguel de la Fuente, 74'), Diego García (Brasanac, 87'). Entrenador: Borja Jiménez.
  • RCD Espanyol: Joan García; El Hilali, Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván; Gragera, Keidi Bare, Nico Melamed (Lazo, 87'), Jofre; Braithwaite, Gastón Valles (Pere Milla, 67'). Entrenador: Manolo González.
  • Gols: cap.
  • Àrbitre: Daniel Jesús Trujillo Suárez (Comitè Tinerfeny).
  • Targetes grogues: Cabrera (4'), Juan Cruz (10'), Sergio González (49'), Undabarrena (52'), Miguel de la Fuente (76').
  • Targetes vermelles: Manolo González (76').
  • Estadi: Estadi Municipal de Butarque.
stats