RCD Espanyol

L’Espanyol ‘mata’ el Mensajero

Un doblet de Salvi en dos minuts va certificar l’accés dels blanc-i-blaus als trenta-dosens de final de la Copa

Els jugadors de l'Espanyol celebren un dels gols de Salvi Sánchez contra el CD Mensajero a la Copa del Rei
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • CD Mensajero: Padilla; Toty (Borjas, 61’), Oscar, Sebas, Toboso, Juanda (Morillo, 68’); Maxi (Pollo, 73’), Ruymán, Misffut; Alex Martínez (Malick, 68’) i Edu Sallés (Pirri, 73’). Entrenador: Josu Uribe
  • Espanyol: Joan Garcia; Marc Jurado, Calero, Cabrera (Gragera, 66’); Ramon Ramos (Joan Puig, 74’); Salvi (Jofre, 82'), Keidi Bare, Expósito (Roger Martínez, 46’), Lazo; Omar Sadik (Aguado, 74’) i Keita Balde. Entrenador: Luis García
  • Gols: 0-1 Salvi (37’), 0-2 Salvi (39’)
  • Àrbitre: Manuel Jesús Orellana (Comitè Andalús)
  • Targetes grogues: Ruyman (44’), Óscar González (45’), Expósito (45’), Joan Puig (84')
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: Estadi Rosendo Hernández

L’Espanyol no va donar marge a la sorpresa i va anar per feina en la seva segona visita a l’illa de La Palma, que va ser dolça com un panellet. Els blanc-i-blaus van matar el CD Mensajero (0-2), cuer del seu grup a la Segona Federació, en un partit en què en van tenir prou amb la primera meitat. Dos gols en dos minuts de Salvi Sánchez van encarrilar l’accés dels de Luis García als trenta-dosens de final de la Copa del Rei, premiant la insistència d’un equip que no va patir i que va saber controlar en tot moment el seu rival.

Tot i l’alineació experimental que va proposar Luis García, el fons d’armari i joves del planter van fer un pas endavant i van demostrar que es pot comptar amb ells. Keita Balde va reivindicar-se desbordant constantment al seu lateral i oferint centrades de perill que no van trobar rematador a l’àrea. Va ensumar el gol en tres accions claríssimes: primer va topar amb el travesser, després va pecar de generós i, finalment, va frustrar-lo una intervenció del porter rival en un mà a mà. L’arbucienc no va trobar el gol, però va retrobar-se amb bones sensacions que el poden apropar a tenir més protagonisme a la Lliga. Qui va trobar l’encert de cara a porteria va ser Salvi, que va obrir la llauna rematant una centrada de Ramon desviada per un defensa. Immediatament després, va caçar un horrible refús del porter local per firmar el 0-2.

També van mostrar bons minuts Marc Jurado i Omar Sadik, dos dels diversos debutants del planter que van aportar detalls interessants en atac. L’Espanyol, que va convertir el segon temps en un pur tràmit, va ser superior en tot moment, fet que va permetre a Joan Garcia viure una nit força plàcida. El porter del planter va mostrar solvència en una cita marcada per la recerca dels seus guants. El club blanc-i-blau va deixar-se la bossa on els portava a l’aeroport del Prat. Una incidència anecdòtica que no va anar més enllà: l’Espanyol va rebre a temps la bossa perduda, però per si de cas havia comprat guants nous en una botiga a La Palma i en va rebre un altre enviament des de Tenerife.