RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 13/08/2022

El VAR salva l'Espanyol a Balaídos (2-2)

Els blanc-i-blaus remunten dos gols en contra amb les dianes d'Exposito i de Joselu, amb un penal al minut 97

Joselu, celebrant amb els companys el gol de l'empat de l'Espanyol al camp del Celta

BarcelonaL'Espanyol ha començat la Lliga amb una bona dosi de fortuna, a Vigo. Un partit que en condicions normals hauria perdut però que, coses del futbol, ha acabat empatant. Un gol d'Exposito, aprofitant un mal refús defensiu, i un penal xiulat pel VAR al minut 97, han servit als blanc-i-blaus per tornar a Barcelona amb un punt sota el braç.

El resultat ha maquillat el partit que ha fet l'equip de Diego Martínez, tècnic que s'estrena a la banqueta periquita. L'Espanyol ha estat solidari i combatiu, però sense vocació ofensiva. I ha estat tou en defensa, amb badades que han permès a l'equip de Vigo avançar-se en el marcador. Ara bé, la sort també juga i els blanc-i-blaus, malgrat rematar només dues vegades a porteria, han pogut aconseguir els seus dos gols.

L'Espanyol necessita reforçar-se i faria bé de no caure en l'error de mirar el resultat. Sobretot perquè el Celta no ha fet res de l'altre món i n'ha tingut prou amb un parell d'esgarrapades per marcar. Segurament, la millor notícia per a l'equip de Chen és que encara queden quinze dies de mercat per poder-se reforçar, tot i que per això caldrà treballar en el capítol de sortides.

Amb el serial RDT per resoldre's –el davanter segueix sense entrar a la convocatòria–, l'Espanyol ha saltat a la gespa de Balaídos amb ganes de demostrar que la pretemporada ha servit perquè Diego Martínez endrecés l'equip. S'ha notat el treball i la predisposició, però també s'han trobat a faltar futbolistes més determinants, sobretot en l'últim terç del camp.

La fragilitat defensiva de l'Espanyol ha permès que el Celta marqués dos gols

El primer temps ha estat correcte, des del punt de vista defensiu. També és cert que el Celta ha estat passiu i jugava a veure-les venir. Però en aquest context en què no passava res, i quan els jugadors esperaven que l'àrbitre xiulés el final de la primera meitat, Iago Aspas ha rebut una pilota al lateral de l'àrea. L'acció no semblava tenir perill, però el davanter gallec, amb un gran gest tècnic, ha rematat, creuant l'esfèrica i fent impossible l'estirada de Lecomte.

El porter blanc-i-blau tampoc ha tingut una estrena lluïda. Ha demostrat ser molt conservador, preferint quedar-se sota els pals abans de sortir. I això ha afavorit que, al segon temps, el Celta marqués el segon gol. Paciencia, un dels darrers fitxatges del conjunt gallec, ha estat l'encarregat de marcar. Era el 2 a 0, al minut 63. I amb menys de mitja hora per acabar, tothom donava per fet que l'Espanyol marxaria de Vigo amb les mans buides.

Els blanc-i-blaus han abaixat els braços i el Celta ha estat jugant a plaer. Tant, que s'han acabat relaxant. I en una acció que semblava del tot intranscendent, amb una centrada a l'àrea gallega sense que ningú pogués rematar, s'ha produït un error defensiu en la sortida de la pilota. Exposito, que arribava des de la segona línia, s'ha trobat amb la pilota als peus i ha pogut marcar.

La lògica diria que, ajustant el marcador i amb menys de 20 minuts per acabar, l'Espanyol s'hauria de bolcar a l'atac. Però no ha estat així. Novament, els blanc-i-blaus –que jugaven de rosa– han pecat de falta d'ambició. Ni una sola rematada entre els tres pals. Fins que s'han trobat amb un regal al descompte.

Oscar Mingueza comet un penal en el seu debut amb el Celta

Oscar Mingueza, el jugador que ha fitxat el Celta procedent del Barça, ha sortit a jugar els darrers minuts i ha estat el protagonista desgraciat del partit. En la darrera acció, al 95 –s'havien afegit cinc minuts–, ha volgut refusar una pilota al punt de penal però, en comptes d'això, ha tocat la cama de recolzament de Brian Olivan. L'àrbitre principal no ho ha vist, però sí el VAR. Després de mirar-s'ho, Miguel Ortiz ha indicat el punt de penal i Joselu, amb un xut impecable ajustat a l'escaire, ha empatat el partit.