Esports 26/07/2021

Rescaten l'alpinista català Jordi Tosas després d'un accident al K2

L'escocès Rick Allen, de 68 anys, ha perdut la vida en una allau

Joan Carol
2 min
L'alpinista de Blanes Jordi Tosas podrà tornar a casa després de patir una allau mortal

BarcelonaEl K2 és la segona muntanya més alta del món, només per darrere de l'Everest. Coneguda com la muntanya salvatge, s'eleva com una piràmide de gel i, a causa d'unes condicions meteorològiques sempre imprevisibles és extremadament complicada de coronar. El català Jordi Tosas, de 53 anys, i Stephan Keck, de 47, han sigut rescatats aquest dilluns mentre intentaven pujar el K2 i han salvat la vida de manera miraculosa. En canvi, el veterà escocès Rick Allen, de 68, no ha pogut sobreviure.

Els tres alpinistes eren a l'Himàlaia obrint una nova ruta per la cara sud-est de la muntanya quan els ha sorprès una allau. Tosas i Kech, rescatats per l'exèrcit del Pakistan, han sigut traslladats a un hospital de Skardu. L'objectiu de Tosas i els seus companys era aconseguir diners per a la fundació Partners Relief & Development, que ajuda nens desplaçats en zones de conflicte i de la qual Allen formava part de la junta directiva. A banda de recaptar fons, l'expedició tenia l'objectiu d'assegurar una nova ruta tant per a esportistes com per a turistes, amb la missió d'evitar possibles accidents en el futur.

La fundació encara no ha donat a conèixer els detalls que han causat la mort de l'escalador escocès, però sí que ha comunicat que farà una declaració completa un cop tingui la informació necessària i hagi pogut considerar com agrair de la millor manera la contribució d'Allen. El president de l'associació solidària, Steve Gumaer, ha lamentat la pèrdua d'un dels seus millors membres. "En Rick va perseguir la seva passió amb una dedicació incansable. Com a membre de la junta de Partners del Regne Unit, lamento molt la pèrdua d'un amic incansable." L'objectiu econòmic de l'expedició era aconseguir 10.000 lliures. En el moment en què es va anunciar la mort, la recaptació era de 170 lliures i actualment ja en són 4.323.

El cos d'Allen serà enterrat al peu del K2, tal com ha decidit la seva família.

stats