Fórmula 1
Esports 05/07/2014

Rosberg aconsegueix la 'pole' en una sessió passada per aigua

El pilot alemany ha tingut la sort de cara i, gràcies a ser l'últim a fer un intent de volta ràpida, ha aconseguit el millor temps a Silverstone

Martí Molina
1 min

BarcelonaNico Rosberg ha estat el més ràpid a la sessió d'entrenaments oficials del Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmua 1. El pilot alemany ha dominat, amb certa fortuna, en una 'quali' passada per aigua, que ha deixat sorpreses a la graella de sortida. Hamiton (el seu company d'equip) tenia la 'pole' a la butxaca però a última hora la pista s'ha assecat per sorpresa i fins a cinc pilots l'han superat. A banda de Rosberg, també ho han fet Vettel, Button, Hulkenberg i Magnussen.

Ha estat una sessió de qualificació marcada per la pluja, que ha caigut de manera intermitent sobre el traçat anglès. A la Q1, quan ningú no s'ho esperava, ha tornat a caure aigua i homes com Fernando Alonso s'han vist clarament perjudicats, fins al punt que han quedat eliminats.

Les virolles i sorties de pista han estat a l'ordre del dia i ningú no ha sabut quin era el millor moment per buscar la volta ràpida. En aquesta loteria, la sort ha beneficiat Rosberg, que ha esperat fins al darrer moment i ha pogut fer el millor temps a la Q3. Hamilton tenia la 'pole' a la butxaca perquè havia estat el millor abans que comencés a ploure a la darrera tanda. Però ha deixat de caure aigua, ha sortit el sol i tots els pilots s'han llançat a la pista per buscar el miracle. I a Rosberg li ha tocat la loteria.

Resultat Q3: 1e Rosberg, 2n Vettel, 3r Button, 4t Hulkenberg, 5è Magnussen, 6è Hamilton, 7è Pérez, 8è Ricciardo, 9è Kvyat, 10è Vergne.

Eliminats a la Q2: 11è Grosjean, 12è Bianchi, 13è Chilton, 14è Gutiérrez, 15è Maldonado, 16è Sutil

Eliminats a la Q1: 17è Bottas, 18è Massa, 19è Alonso, 20è Räikkönen, 21è Ericsson i 22è Kobayashi

stats