MOTOR
Esports 25/10/2015

Valentino Rossi entra al club de grans campions que han perdut els papers

Schumacher, Zidane o Prost també van protagonitzar accions polèmiques

Ara
2 min
Marc Márquez i Valentino Rossi, a Sepang / AHMAD YUSNI / EFE

BarcelonaValentino Rossi ha tacat el seu expedient en donar un cop de peu a Márquez al GP de Sepang. L'italià no és el primer gran campió de l'esport que comet una errada similar. Aquests en són altres exemples:

Zinedine Zidane va donar un cop de cap al pit de l'italià Marco Materazzi durant la final del Mundial de l'any 2006. Va ser expulsat, i va argumentar després que Materazzi havia insultat la seva família.

L'alemany Michael Schumacher va treure de la pista de forma voluntària el canadenc Jacques Villeneuve en el GP de Jerez del 1997. L'alemany, traient de la pista el canadenc, guanyava el Mundial, però va ser sancionat i Villeneuve es va proclamar campió.

Juanito, jugador del Madrid, va trepitjar el rostre de l'alemany Lothar Matthaus durant la semifinal de la Copa d'Europa del 1987 entre el Bayern i el club blanc.

Mike Tyson va mossegar el seu rival Evander Holyfield durant el combat del 1997 a Las Vegas, i li va arrencar un tros d'orella.

Luis Suárez va mossegar l'espatlla de l'italià Giorgio Chiellini durant el partit de la primera fase del Mundial 2014 al Brasil. Aquest era el tercer cop que Suárez mossegava un rival i va rebre una dura sanció.

L'any 2004, una baralla entre Ron Artest i Wallace va provocar un dels incidents més greus en la història de la NBA, amb nou jugadors dels Indiana Pacers i els Detroit Pistons barallant-se a la pista.

La patinadora nord-americana Tonya Harding va pactar amb el seu xicot l'agressió de la seva gran rival, Nancy Kerrigan, durant els campionats de patinatge sobre gel previs als Jocs Olímpics del 1994. Kerrigan va rebre cops amb un objecte de metall al genoll, però Harding va ser enxampada i sancionada.

Hristo Stòitxkov va trepitjar l'àrbitre Urizar Azpitarte durant el partit de la Supercopa d'Espanya del 1990 contra el Reial Madrid i va rebre una forta sanció. Ja havia rebut una sanció dura a Bulgària per barallar-se durant la final de Copa Levski-CKSA.

Al Gran Premi de Japó del 1989, el francès Alain Prost va colpejar el monoplaça del seu rival Ayrton Senna i tots dos van quedar fora de la pista. Senna, però, va poder tornar i va guanyar, tot i que va ser sancionat per una traçada irregular. Prost va ser el campió aquell any però el brasiler sempre va considerar poc esportiva l'acció del francès.

José Mourinho li va posar el dit a l'ull a l'ajudant de l'entrenador del Barça, Tito Vilanova, durant la Supercopa d'Espanya entre el Barça i el Reial Madrid.

stats