Esports 31/05/2019

Acord per la indemnització de Rubi a l'Espanyol

Quan hagi pagat, el maresmenc, quedarà lliure per poder fitxar pel Betis

Roger Requena
2 min
Joan Francesc Ferrer, 'Rubi', entrenador del Girona, a la banqueta de Montilivi

BarcelonaA falta del comunicat oficial, ja és gairebé un fet: Rubi deixarà de ser l'entrenador de l'Espanyol quan pagui la indemnització. El tècnic maresmenc, que aquest dimecres va declinar la proposta de renovació del club blanc-i-blau i va decantar-se pel conjunt andalús, ha tancat aquest divendres la seva sortida de l'entitat. Després d'hores de negociació per acabar d'enllestir tots els serrells de l'operació –hi havia diferents interpretacions sobre quina quantitat final calia que Rubi pagués a l'Espanyol com a indemnització– el preparador maresmenc ha arribat a un acord per trencar la seva vinculació amb l'entitat espanyolista i ara, per tant, podrà tancar l'acord pactat amb el Betis.

El club farà oficial l'acord per la desvinculació del tècnic un cop s'acabin de redactar i firmar tots els documents. La sortida de Rubi podria ser oficial aquest divendres, dia en què es clourà un serial que va començar a principis de setmana, amb els primers rumors d'una reunió entre agents del tècnic i el Betis. El primer contacte formal, però, va ser una trucada des de Sevilla a Madrid –on té la seu Bahia, empresa que gestiona la representació del tècnic–. A partir d'aleshores, el Betis va traslladar a Rubi el seu interès i una proposta en ferm que el tècnic va comunicar a Òscar Perarnau. No va poder fer-ho amb Rufete, amb qui no va poder parlar perquè estava de viatge fins dimecres a la tarda. Rubi va parlar també amb Chen Yansheng a través d'una videoconferència i li va explicar els motius de la seva sortida de l'Espanyol. El president xinès va acceptar les raons del tècnic i li va assegurar que li facilitaria la seva marxa del club. L'oferta de renovació l'Espanyol –que el 8 de maig va iniciar els contactes verbals– no va arribar fins a aquest dimecres. Rubi, però, no la va ni escoltar. El tècnic no ha sabut què li oferia l'Espanyol perquè la decisió de marxar al Betis ja estava presa.

Es tanca així un any farcit d'emocions a l'Espanyol, amb dos trams de gran il·lusió (l'inici de temporada que va fer l'equip, segon classificat a la jornada 11, i el final de Lliga, amb l'equip classificat per a Europa), i dos de gran decepció (la ratxa de 9 derrotes en 10 jornades i, evidentment, el comiat de Rubi, un comiat poc agradable per a totes les parts). El maresmenc deixa l'Espanyol seduït per la teòrica fortalesa d'un nou projecte, el del Betis, que li ofereix el contracte fins ara més important de la seva carrera professional: 5 milions bruts per a tot el cos tècnic –Rubi se n'endurà entre 1,5 i 2 nets– per cada una de les tres pròximes temporades. El Betis lliga un entrenador en qui fa mesos que s'havia fixat i a qui, tot i tenir contracte amb el club del seu cor, ha pogut convèncer que el deixés.

stats