BARÇA
Esports 10/04/2015

Pablo Ruz abandonarà el cas Neymar en vuit dies

José de la Mata Amaya agafa el relleu del magistrat a l'Audiència Nacional

Ara
1 min
El jutge Pablo Ruz a la seva arribada a l’Audiència Nacional.

BarcelonaEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest divendres el nomenament del jutge José de la Mata Amaya com a titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, en substitució de Pablo Ruz, que es troba en comissió de serveis des del 2010, després de la expulsió de Baltasar Garzón. D'aquesta manera, el Barça veurà com en vuit dies, els que té de la Mata per incorporar-se, la cara visible a l'Audiència Nacional pel cas Neymar canvia. El canvi de titular arriba quan s'espera la resolució de la Sala Penal de l'Audiència Nacional, que ha de resoldre els 5 recursos que van presentar Barça, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. Si l'apel·lació blaugrana no prospera i hi ha judici, serà de la Mata qui estigui al capdavant del jutjat que porta el cas.

El Barça sempre ha estat molt crític amb la manera com Ruz ha portat el cas Neymar. De fet, el passat mes de març, el club blaugrana va denunciar "l'anormal celeritat" amb què s'estaven "executant els tràmits" judicials. L'entitat barcelonista va emetre un comunicat molt crític amb Ruz, que va decidir donar per acabada la fase d'instrucció del cas i mantenir la imputació a Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i la pròpia entitat barcelonista per un presumpte frau fiscal d'una quantitat superior als 13 milions d'euros. El Barça considerava que la celeritat del procés judicial "no respecta ni els ritmes processals, ni les garanties de les parts".

Ruz abandonarà en aquests dies l'Audiència Nacional per incorporar-se a la seva nova destinació al jutjat de instrucció número 4 de Móstoles, a Madrid.

stats