MOTOR
Esports 30/12/2013

Els metges confirmen que Schumacher segueix en una situació "molt crítica"

El pilot es va colpejar fortament el cap mentre esquiava

Efe
1 min
Schumacher, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'expilot alemany de Fórmula 1 Michael Schumacher, segueix en estat crític a causa d'un accident d'esquí ahir als Alps francesos. Després d'ingressar en aquest centre sanitari ahir a la tarda, un primer comunicat va indicar que l'expilot patia un "traumatisme cranial greu amb coma que va necessitar immediatament una intervenció de neurocirurgia". En roda de premsa, els responsables de l'hospital han confirmat que "l'estat del pilot és crític", i han recordat que "la violència del cop va ser molt gran" i que "per sort portava casc".

Schumacher, de 44 anys, esquiava ahir al matí amb el seu fill fora de les pistes de l'estació de Meribel quan va picar de cap contra una roca. Segons els metges, "l'estat físic i el casc han ajudat" a evitar més lesions, però "no podem dir com evolucionarà el cas, cal ser prudents. L'estat és greu i cal anar de mica en mica". En la roda de premsa no s'han fet pronòstics sobre la possible evolució del pilot, en estat de coma induït per evitar pressió cerebral, que podria portar més complicacions.

El portaveu de l'hospital, Jean-François Payen, ha desmentit la informació de mitjans com 'Le Dauphiné Liberé' i BFM TV, que parlaven d'una segona operació aquesta darrera matinada.

En un primer moment els serveis de socors −que el van trobar conscient− el van traslladar en helicòpter a l'hospital de Moutiers, pròxim al lloc del sinistre. No obstant això, quan els metges van constatar allà la gravetat del seu estat, van decidir portar-lo a la ciutat de Grenoble. Familiars i amics han anat a l'hospital per ser al costat de l'alemany.

stats