Esports 31/08/2021

Setena medalla en uns Jocs Paralímpics de la terrassenca Sarai Gascón

El ciclista Sergio Garrote guanya la medalla d'or al circuit del mont Fuji

Setena medalla d'or a uns Jocs Paralímpics de la terrasenca Sarai Gascón

BarcelonaLa nedadora vallesana Sarai Gascón, de 28 anys, ha aconseguit als Jocs Paralímpics de Tòquio la seva setena medalla paralímpica després de revalidar la medalla de plata que ja havia aconseguit fa cinc anys als Jocs de Rio de Janeiro en la final dels 100 metres lliures en categoria S9. A més, la terrassenca ha establert un nou rècord d’Europa d’aquesta categoria amb un temps d’1 minut, 2 segons 77 centèsimes i ha acabat just per darrere de la campiona, Sophie Pascoe, de Nova Zelanda. Gascón havia guanyat la medalla de plata en els 100 braça el 2008 a Pequín quan tot just tenia 16 anys. A Londres va endur-se una plata en 100 papallona i bronze en 100 lliures l’any 2012. I als Jocs de Rio de Janeiro del 2016 van arribar tres medalles de plata en els 100 lliures, 100 papallona i 200 estils. Gascón, que amb 9 anys s'entrenava amb altres nens malgrat que li falta mig braç de naixement, ara té el repte de guanyar una medalla d’or.

Els seus pares la van apuntar a un curs per nedar quan tenia tres anys, però un entrenador va entendre el seu potencial i amb 14 anys ja era campiona mundial, la primera de les seves 13 medalles en un Mundial. "Sempre he competit, sempre m'ho he passat bé a la piscina", explica una nedadora que admet que mai va imaginar "que podria guanyar medalles": "Nedar era una forma de competir amb mi mateixa, de disfrutar..., però un cop tens una medalla en vols més". Tant a Rio com a Tòquio, ha quedat a dècimes de l'or. Però encara li queden oportunitats per fer el salt a la part més alta del podi.

També avui el ciclista del Baix Llobregat Sergio Garrote ha guanyat l'or en la prova de contrarellotge de la classe H2. El corredor de Viladecans s'ha imposat amb un temps de 31 minuts, 23 segons i 53 centèsimes per davant de l’italià Luca Mazzone en un circuit al mont Fuji.

El jugador de tenis taula del CN Sabadell Jordi Morales, per la seva banda, s'ha assegurat medalla en el torneig per parelles, fent equip amb Álvaro Varela, al classificar-se per a les semifinals. En cas de perdre les semifinals, Morales i Varela s’assegurarien la medalla de bronze, tot i que el seu repte és lluitar per l’or a la final.