Futbol

El Sevilla i el VAR frustren el Madrid i l'Atlètic se'n beneficia

Blancs i andalusos empaten (2-2) en un partit marcat per la polèmica que deixa els matalassers primers, els de Zidane segons i el Barça tercer

3 min
Els jugadors del Sevilla celebrant el gol de Fernando

En una jornada que enfrontava els quatre aspirants al títol de Lliga entre ells, cap va ser capaç de guanyar. I això vol dir que qui en surt més beneficiat és l’Atlètic de Madrid, que es manté líder, amb dos punts de marge respecte al Reial Madrid i el Barça. El Sevilla pràcticament es queda sense opcions, allunyat a sis punts de la primera posició.

L’empat (2-2) d’ahir a Valdebebas entre el conjunt de Zinedine Zidane i l’equip de Julen Lopetegui deixa els blaugranes tercers i, si volen seguint aspirant al títol, a part de no fallar en les tres jornades que queden per al final del campionat, necessiten que tant l’Atlètic com el Madrid deixin escapar punts. En resum i, en detriment del Barça, després del cap de setmana la Lliga s’acosta als matalassers i s’allunya de Barcelona.

El Madrid, indignat amb els àrbitres

L’estament arbitral i el VAR, tantes vegades acusats de fer favors o de decantar la balança en favor del Reial Madrid -només cal revisar com va acabar la temporada passada-, van ser decisius en l’empat del Sevilla contra els de Zidane. Amb les taules al marcador, després d’un gol de Fernando al primer temps i amb Asensio havent igualat el partit a la segona meitat, va arribar l’acció més polèmica del partit.

Amb el partit trencat, amb els dos equips prenen riscos per guanyar però amb el Madrid generant més perill, una centrada del Sevilla a l’àrea va acabar impactant primer en el clatell de Militao (que estava d’esquena a l’hora d’intentar el rebuig) i, a continuació, en la mà del defensor blanc, que la tenia situada en una alçada paral·lela a la de la seva espatlla. Acte seguit, l’acció va continuar amb un contraatac del Madrid en què Bono va fer caure Benzema dins de l’àrea i l’àrbitre va xiular penal.

Aquí van començar uns minuts de tensió i revisió en què Iglesias Villanueva, l’encarregat del VAR, va avisar Martínez Munuera que anés al monitor a veure l’acció de Militao i el col·legiat va acabar, finalment, sancionant la mà del defensor del Reial Madrid i irritant els blancs. L’exblaugrana Rakitic no va fallar des dels onze metres i va tornar a avançar el Sevilla. Però, després d’un exercici final de fe, els blancs van aconseguir igualar amb un gol en el temps afegit: Kroos primer va fer el gest de xutar, finalment va rematar i, amb fortuna, Hazard va acabar enviant la pilota a gol enganyant Bono. Casemiro encara va tenir temps de provar un xut que va fregar el pal, però el marcador ja no es mouria del 2-2 final.

Tres jornades per al final

El Barça, sense cap condició de favorit, no té temps per lamentar-se després d’aquesta jornada. L’equip de Ronald Koeman visita demà mateix el Llevant (22 hores, Movistar LaLiga). No s’hi val a badar perquè el conjunt valencià ja sap que és buscar-li les pessigolles als tres primers classificats de la taula. El Llevant té un coixí de nou punts respecte als llocs de descens i últimament està immers en una mala dinàmica de resultats -fa un mes des que va guanyar el seu últim partit-, però aquest curs ha sigut capaç de guanyar al Wanda Metropolitano (0-2) i a Valdebebas (1-2). Els precedents més recents al Ciutat de València tampoc somriuen especialment al Barça, que ha caigut en tres de les seves quatre últimes visites a l’estadi del Llevant.

Després, els blaugranes rebran el Celta diumenge al Camp Nou -amb el conjunt gallec segurament exhaurint les seves opcions de classificar-se per a l’Europa League- i, finalment, visitaran un Eibar que, de moment, encara no ha tirat la tovallola en la lluita per mantenir la categoria.

Per la seva part, el Madrid ha d’afrontar dues sortides seguides -Granada (dijous), botxí del Barça fa només uns dies, i San Mamés (diumenge)- i tancarà el curs a Valdebebas rebent el Vila-real en l’última jornada. Per la seva banda, el líder, l’Atlètic de Madrid, rebrà dimecres la Reial Societat i, diumenge, també al Wanda, l’Osasuna. Finalment, visita el Valladolid en l’última jornada.

stats