MotoGP
Esports 14/08/2011

Stoner s'imposa a MotoGP amb molta comoditat i ja té 33 punts d'avantatge respecte Lorenzo

L'australià ha aprofitat la caiguda de Pedrosa per escapar-se del grup i guanyar a Brno en solitari. Dovizioso i Simoncelli han completat el podi, i Lorenzo ha estat 4t

Martí Molina
2 min
Casey Stoner ha guanyat a Brno amb molta superioritat

BarcelonaCasey Stoner ha guanyat el Gran Premi de la República Txeca a la categoria de MotoGP, i ja té 33 punts d'avantatge respecte Jorge Lorenzo al capdavant del Mundial. L'australià ha aprofitat la caiguda de Pedrosa a l'inici de la cursa per escapar-se del grup i creuar la línia de meta en solitari. Dovizioso i Simoncelli l'han acompanyat al podi, mentre Jorge Lorenzo s'ha hagut de conformar amb la 4a posició.

Stoner ha estat el dominador absolut de la cursa, sobretot després de la caiguda de Dani Pedrosa a les primeres voltes. El català, que havia aconseguit la 'pole', ha anat pel terra quan liderava el Gran Premi, i ha deixat via lliure al seu company d'Honda, que s'ha anat escapant progressivament fins a guanyar prova amb molta superioritat.

Al seu darrera, la batalla era per les altres dues posicions del podi, entre Dovizioso, Simoncelli i Lorenzo. El pilot mallorquí ha començat la cursa molt agressiu i s'ha arribat a situar líder en els primers revolts, però ha pagat cara l'elecció dels pneumàtics -un compost diferent al dels seus rivals- i mica en mica ha anat perdent temps fins a quedar-se sense opcions de victòria. Tanmateix, ha lluitat per entrar al podi fins al final, sense èxit.

D'altra banda, Valentino Rossi s'ha notat més còmode sobre la seva Ducati, i tot i no tenir opcions de lluitar amb els més ràpids, ha completat un bon Gran Premi i ha acabat a la sisena posició. I Toni Elías, que continua sense trobar una bona posta a punt de la seva Honda, ha estat 11è.

Després d'aquesta prova, Stoner és encara més líder del Mundial. L'australià té 218 punts, 33 per sobre de Lorenzo (185), que és segon. I Dovizioso és tercer amb 163.

stats