Tenis
Esports 14/09/2015

Djokovic es corona per segon cop nou rei de l'US Open

El serbi, que havia perdut quatre de les cinc finals disputades a Nova York, s'ha imposat a Roger Federer per 6-4, 5-7, 6-4 i 6-4

Ara
2 min
Djokovic celebra amb un petó el triomf a l'US Open / MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES

BarcelonaNovak Djokovic ja sap el que és guanyar deu tornejos de Grand Slam. El tenista serbi s'ha adjudicat aquesta matinada el seu segon US Open davant Roger Federer en una final que ha durat 3 hores i 20 minuts, i que s'ha decidit en quatre sets: 6-4, 5-7, 6-4 i 6-4. L'encert de Djokovic en els moments clau ha estat decisiu en un duel igualat contra un Federer que es resisteix a envellir malgrat els seus 34 anys.

El suís, que havia derrotat Djokovic a Cincinatti, s'havia passejat a Nova York, on no havia cedit un sol set fins a la mencionada final. Però en el darrer partit es va topar amb un mur amb nom i cognom serbi. Djokovic, implacable com ho va ser el 2011 en l'única final de l'US Open que havia guanyat fins al moment, a Rafa Nadal, va desenvolupar un partit molt sòlid que va anul·lar el joc agressiu del seu rival.

El principal tret que va diferenciar els dos tenistes, però, va ser l'encert en els moments clau: el suís va disposar de 23 pilotes de ruptura, però només en va aprofitar quatre, mentre que Djokovic va treure profit de sis de les 13 de què va disposar. Amb el cap fred i fent front a dificultats com una relliscada al primer set, el serbi va lluitar fins a imposar-se a un Federer que va definir com "probablement el millor jugador de la història". "Segueix millorant", ha destacat el serbi, que no ha amagat l'admiració que sent cap al suís. "Ha estat un gran repte jugar contra un gran campió com Novak", ha comentat Federer, que s'ha mostrat "molt satisfet" amb el seu joc.

Amb el triomf a Nova York, Djokovic ha igualat d'aquesta manera el balanç personal contra Federer, que queda equilibrat a 21 victòries per a cada un. A més, serveix al serbi per guanyar confiança en un torneig que l'havia vist perdre fins a quatre finals: el 2007 contra el mateix Federer, el 2010 i el 2013 contra Nadal, i el 2012 contra Murray.

stats