Open d'Austràlia

Zverev talla les ales a Alcaraz i l'elimina als quarts de final de l'Open d'Austràlia

L'alemany s'ha mostrat intractable amb el seu servei i ha deixat fora de combat el murcià en quatre sets

2 min
Alcaraz, en acció als quarts de final de l'Obert d'Austràlia

BarcelonaEl jove Carlos Alcaraz no ha pogut començar la temporada arribant a una final de Grand Slam. El murcià, que fins ara havia demostrat un gran nivell de joc a Melbourne, no s'ha sentit mai còmode al seu partit de quarts de final contra l'alemany Alexander Zverev, i ha perdut en quatre sets (6-1, 6-3, 6-7 i 6-4). El jugador de 20 anys, campió als Estats Units i Wimbledon en el passat, no ha pogut canviar la seva sort en un torneig en què no se'n surt. Aquesta era la seva cinquena participació a Melbourne, on fins ara no havia passat de la tercera ronda. En aquesta ocasió, el seu límit han estat els quarts de final. Fa un any va ser baixa per lesió.

Zverev, de 26 anys, s'ha mostrat molt sòlid, especialment servint. L'alemany, que fins ara només ha jugat una final de torneig de Grand Slam, la que va perdre el 2020 als Estats Units, ha guanyat el primer set amb molta facilitat, per un clar 6-1. Els seus primers serveis eren letals i Alcaraz fallava massa. Al segon, semblava arribar la reacció del murcià quan, amb 3-3, ha gaudit de dues pilotes de break que Zverev ha salvat. Ha estat un moment clau. No poder trencar el servei del seu rival ha descentrat Alcaraz, que ha perdut la resta de jocs i ha vist com l'alemany s'imposava per 6-3. Al final del segon set, Alcaraz parlava amb el seu entrenador, visiblement frustrat al veure que no trobava el seu millor joc.

Carlos Alcaraz arribava al partit més fresc de cames, ja que tot just sumava vuit hores i 42 minuts a la pista en els seus anteriors partits, a diferència d'un Zverev que portava 13 hores i 47 minuts. Alcaraz, de fet, intentava fer córrer el seu rival amb algunes deixades, però només ho ha aconseguit de forma puntual. El ritme de partit, amb punts molt curts, beneficiava Zverev, que ha suat de valent a partir del tercer set. Amb 5-3 en contra, Alcaraz ha aconseguit el seu primer trencament de servei del partit, i ha portat el partit al tie break quan ja semblava tot decidit. La reacció d'Alcaraz ha arribat quan tot semblava perdut, amb punts increïbles al tie break, que ha guanyat fàcilment. La pista central s'esperava en aquest moment una remuntada èpica del murcià, però al quart set Zverev ha mantingut la sang freda i s'ha imposat per 6-4. De pas, ha sumat el seu cinquè triomf sobre el murcià, que l'ha derrotat en tres dels nou duels que han jugat en el passat.

El rival de Zverev a les semifinals d'aquest divendres serà el rus Daniïl Medvédev, que s'ha imposat en cinc sets al polonès Hubert Hurkacz. La primera semifinal serà una final anticipada entre el gran favorit, el serbi Novak Djokovic, i l'italià Jannik Sinner. El serbi, campió en quatre de les últimes cinc edicions, busca sumar el seu 11è títol a Melbourne, el torneig que ha guanyat més cops. Els altres tres semifinalistes no han guanyat mai a Austràlia, tot i que Medvédev hi ha perdut dues finals.

stats