TENIS
Esports 28/04/2019

Thiem treu de polleguera Medvédev i aconsegueix el seu primer Godó (6-4 i 6-0)

David Ferrer ha rebut l'homenatge de l'afició abans de la final, l'any de la seva retirada

i
Martí Molina
2 min
Dominic Thiem ha guanyat el Godó 2019

BarcelonaL'experiència de Dominic Thiem s'ha imposat a l'explosivitat de Daniil Medvédev a la final del Barcelona Open Banc Sabadell. El tenista austríac ha guanyat per primer cop el Godó després d'un partit en què ha anat de menys a més, ha evitat errors innecessaris i ha acabat per treure de polleguera el seu rival. És el seu tretzè títol de l'ATP.

Sense el favorit, Rafa Nadal, eliminat precisament per Thiem a semifinals, el partit pel títol ha sigut una mica més descafeïnat, sobretot a les graderies, plenes de gom a gom però sense l'emoció que hauria significat que s'hagués pogut animar l'ídol local. Tampoc hi ajudava el temps, ennuvolat i ensopit. Ni, per descomptat, que a l'inici del segon set ja ha quedat clar que la cosa s'enllestiria de pressa.

Thiem, que al setembre farà 26 anys, ja havia arribat a una final, el 2017, però Rafa Nadal el va deixar sense aixecar el trofeu. Aquesta vegada l'austríac no ha perdonat. I això que el partit ha començat amb un 0-3 a favor de Medvédev. Però a partir d'aquí Thiem ha girat la truita amb cinc jocs consecutius i ha situat al marcador un avantatge de 5-3. El set acabaria sent seu per 6-4.

Daniil Medvédev ha necessitat l'assistència del seu fisioterapeuta

Medvédev, de 23 anys, s'ha enfonsat de cop. El jove jugador rus, una de les promeses de futur del circuit, ha hagut de demanar l'assistència del fisioterapeuta per problemes a l'espatlla dreta. Els problemes derivats d'aquestes molèsties s'havien fet evidents al primer set (un 40% d'efectivitat en el primer servei) i han sigut una llosa a la segona mànega: Thiem ha fet tres trencaments consecutius, els dos primers en blanc. L'austríac ha servit per guanyar i no ha fallat.

Homenatge a David Ferrer

La prèvia de la final ha estat marcada per l'homenatge a David Ferrer, que aquesta temporada s'acomiada del circuit professional. El xabienc ha competit en aquest Godó, però ha caigut eliminat a quarts de final a mans de Rafa Nadal.

L'organització li ha donat una rèplica petita del trofeu, un títol que ha tingut quatre anys a l'abast (quan va jugar les finals del 2008, 2009, 2011 i 2012), però que sempre va acabar perdent (sempre contra Nadal). "Em sap greu no haver pogut guanyar el torneig on em portàveu de petit", ha dit Ferrer als seus pares, presents a la llotja. "No he pogut guanyar aquest trofeu, però us he guanyat a vosaltres", ha afegit, dirigint-se a l'afició, el veterà tenista.

stats