JOCS OLÍMPICS
Esports 22/06/2016

Rory McIlroy, primera baixa per als Jocs Olímpics de Rio per por al virus Zika

El golfista irlandès renuncia a la cita olímpica, en considerar que el risc és existent

Joan Aureli Raich
2 min
El golfista Rory McIlroy és el número quatre del món

BarcelonaEl golfista nord-irlandès Rory McIlroy és el primer esportista que renuncia als Jocs Olímpics de l'estiu per por a agafar el virus del Zika. El Comitè Olímpic Irlandès ho ha fet públic, i de forma immediata s'ha mostrat contrari a la decisió presa per l'esportista. Des d'Irlanda es confiava molt en les opcions del jugador de 27 anys en l'històric retorn del campionat de golf a uns Jocs Olímpics —112 anys després de l'últim cop a Sant Luis 1904—.

McIlroy, que en aquest moment ocupa la quarta plaça en el Rànquing Mundial del Golf i és el millor jugador europeu del moment portava temps meditant aquesta decisió: "Després de meditar-ho molt, he decidit esborrar el meu nom de la llista per als propers jocs de l'estiu(...) Ho he parlat amb les persones més properes i considero que la meva salut i la de la meva família van abans que qualsevol altra cosa. Encara que el risc sigui baix, existeix i no estic disposat a prendre'l".

El golfista, que arribava a la competició després de guanyar l'Open d'Irlanda del l'European Tour el passat mes de maig, era una de les principals aspiracions de medalla per Irlanda -amb qui havia decidit participar per davant de Gran Bretanya- però ha preferit no acudir a la cita per por al virus que està amenaçant el Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Pau Gasol ja va fer públiques les seves inquietuds

Igual que McIlroy el germà gran dels Gasol va mostrar a finals del mes de maig els seus dubtes sobre participar o no als Jocs Olímpics. El discurs d'en Pau anava en una línia similar a la del golfista: "Alguns esportistes s'estan plantejant si val la pena jugar-se la salut per participar en uns Jocs Olímpics. Estic considerant si anar-hi".

Les paraules d'un jugador tan mediàtic com Pau Gasol van ser un altaveu poderós per al missatge de temor cap al Zica i ràpidament les autoritats es van afanyar a treure arguments per evitar la fugida en desbandada dels esportistes espanyols. En el mateix sentit des del Comitè Olímpic Espanyol es va treure un manual de recomanacions sobre el Zika dirigit als per als esportistes que acudiran als Jocs.

stats