Estils 13/05/2022

Senderisme, menjar la millor coca de recapte i la Nit dels Museus. Què fem aquest cap de setmana?

Us proposem nou plans per gaudir al màxim d'aquests dies

4 min
Imatges de l’edició de la Nit dels Museus de l’any passat.

BarcelonaL'ARA us selecciona els següents plans per fer a Barcelona i a tot el territori aquest cap de setmana.

1.

La Nit dels Museus al Jardí Botànic

Barcelona. Dissabte 14 de maig

Arriba una nova edició de la Nit dels Museus, una jornada que ja és un clàssic a Barcelona. Una bona opció és visitar la que organitzen al Jardí Botànic. Fins a la 1 h de la matinada podràs descobrir com es veu de diferent el Jardí a la nit, un dels indrets més espectaculars i desconeguts de la ciutat. A més, també s'ofereix una experiència audiovisual envoltant amb retroprojeccions de líquids i música electrònica en directe. També podràs conèixer tots els secrets de la vegetació mediterrània mundial amb les visites guiades i observar una magnífica vista nocturna de l’Anella Olímpica i l’àrea metropolitana.

2.

Festivals de Senderisme

Berguedà. Dissabte 14 i diumenge 15 de maig

Tornen els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la setena edició. Hi participen onze comarques, les que integren la marca turística Pirineus, és a dir, totes les considerades de muntanya i l’Alt Empordà. En total seran dotze esdeveniments que estan programats de maig a octubre, habitualment els caps de setmana. El debut d'aquesta edició és aquest cap de setmana, amb el Festival Camina del Berguedà.

Senderisme
3.

Espai MerCAT

Tàrrega. Diumente 15 de maig

Nova edició de Firacóc dins del marc de la Festa Major de Tàrrega. La fira està dedicada a les diverses varietats de coca de recapte i altres receptes de fleca com coca, panadons, orelletes, galetes o bunyols. En aquesta trobada s'apleguen forners i pastissers, que ensenyen les seves creacions de cocs d'escalivada, carabassó, samfaina o llonganissa al costat d'altres productes com bunyols, orelletes, panadons... Productes dolços i salats per llepar-se els dits. 

4.

Rec 021

Igualada. Dissabte 14 i diumenge 15 de maig

Ha estat dos anys aturat a causa de la pandèmia, però per fi torna el festival Rec 021, la trobada de pop up stores de moda més important d’Europa. Una nova edició en què les velles adoberies del barri del Rec d’Igualada es transformen en botigues efímeres creatives on marques i dissenyadors de primer nivell fan les vendes especials d’estocs. A més, també s'hi fa el Rec Street Food i una àmplia oferta cultural, plena de concerts, sessions de DJ i xerrades.

5.

Tirada de Bitlles

Cambrils. Dissabte 14 de maig

Nou acte a la vista. Aquest dissabte se celebra la Primera Tirada de Bitlles Solidària, una jornada que s'organitza per recaptar diners que es destinaran al projecte de l'ONG Amics del País Bassari, creat per reconstruir i potabilitzar el pou més emblemàtic d'Egath (Senegal). El País Bassari és una zona localitzada entre el sud-est del Senegal (departament de Salémata) i Guinea Conakry amb llengües i cultura pròpies. L'any 2012 el paisatge cultural bassari va ser inclòs a la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco. L'objectiu de l'ONG és difondre a Catalunya la cultura i la realitat del País Bassari, impulsar l'intercanvi cultural, promoure el desenvolupament del poble d'Egath i d'altres comunitats i recuperar el folklore tradicional bassari.

Les bitlles estan de moda
6.

Música il·lustrada

Barcelona. Dissabte 14 i diumenge 15 de maig

L'argentí Pedro Strukelj, il·lustrador, arquitecte i gestor cultural a Casa Amèrica Catalunya, utilitza un llenguatge entre el còmic i el dibuix de quadern de viatge que comença i acaba durant el mateix concert. Després dels últims aplaudiments, s’encenen els llums i queden fixades les figures dels músics, les lletres de les cançons, els comentaris, els accidents, els avisos al públic i les bromes. Una exposició de cròniques de concerts il·lustrades al vestíbul del CAT fins al juliol. Una de les mostres més originals de la ciutat.

7.

Kidical Mass

Barcelona. Diumenge 15 de maig

Primera Kidical Mass a Barcelona, la bicicletada infantil reivindicativa per demanar entorns saludables, segurs i ciclables. A partir de les 11.30 del matí i sortint del Parc Joan Miró, a la plaça Dona i Ocell es farà un recorregut circular en bicicleta pel centre de la ciutat, apte per a la canalla i amb música i animació. A més, durant tot el matí hi haurà activitats familiars en el marc del programa Vine a moure el parc, com ara un circuit d’habilitats en bicicleta, un taller d’alforges de cartró o un concert a l’arbreda.

8.

Nannido

Figueres. Dissabte 14 de maig

En el marc del Dia Internacional dels Museus, el Museu del Joguet de Catalunya de Figueres organitza una versió del tradicional joc de l’oca, el 'Nannido. La vida en joc®', que simbolitza un recorregut per la vida humana, plena de fortuna i d’entrebancs. El nom d’aquest joc de l’oca, Nannido, té un gran significat, ja que en llengua fula és la persona que migra. El joc és una activitat universal que ha estat sempre present en totes les cultures. I és l’única activitat cultural en què la persona és la protagonista, fomenta la comunicació, permet aprofundir en les relacions, compartir valors i afavorir punts de trobada per aprendre a conviure.

El Museu del Joguet
9.

Ruta de les Comestibles

Maldà i Passanant i Belltall. Dissabte 14 de maig

La Ruta de les Comestibles serà aquest dissabte la segona activitat de Paisatges Cooperatius, un conjunt d'activitats per descobrir l'entorn natural de les Garrigues Baixes i la Vall del Corb a través del gust. Els participants podran aprendre a identificar les plantes silvestres i els seus usos, sobretot les comestibles, gràcies a l'equip d'Els Corremarges. Al migdia, s'oferirà un menú comentat de la mà de Bar Centro maridat per Tres Cadires. Inclourà plats cuinats amb plantes comestibles. 

stats