Què pots fer aquest cap de setmana? Fira de circ al carrer, festivals de poesia, de cinema oriental i més plans

Us oferim algunes activitats per aprofitar al màxim aquests dies

ARA
4 min
El Museu de la Vida Rural va celebrar dijous el Rusc Festival de Poesia i avui acull el Rusquet.

BarcelonaL'ARA us proposa diversos plans per fer arreu del país aquest cap de setmana:

1.

Festival Altacústic

Altafulla (Tarragonès). 19 i 20 de juliol.

La plaça del Pou i la plaça de l'Església d'aquest municipi tarragoní acullen l'onzena edició de l'Altacústic, dedicat a la música independent al Camp de Tarragona. En aquests espais de la vila closa d'Altafulla s'han programat set concerts de nous talents emergents i artistes consolidats com La Ludwig Band, Paula Valls, Guineu, Remei de Ca la Fresca o Xarim Aresté. L'entrada és lliure.

2.

Fringe Festival

Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Empordà). Fins al 24 de juliol.

Aquest dissabte s'inaugura una nova edició del Fringe Festival, el punt de trobada del talent emergent musical a Catalunya, amb 20 concerts de música clàssica, antiga, contemporània, jazz, músiques d’autor i d'arrel programats tant a Torroella de Montgrí com a l'Estartit. El festival, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, s'emmarca dins el 44è Festival de Torroella de música clàssica. Entre altres, el festival compta, fins dimecres 24 de juliol, amb les actuacions de Vestigium Ensemble, Hèlix Trio, Quartet Ànima, Aura i Biel o Alba Careta i Henrio. La majoria dels concerts són gratuïts.

3.

Els Set Inferns

Montferrer i Castellbò i la Seu d'Urgell (Alt Urgell). 19 i 20 de juliol.

Els Set Inferns és el Festival de Jazz-Folk del Pirineu. Enguany celebra la quarta edició amb un programa farcit de concerts gratuïts com el de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Rufaca Folk Jazz Orquestra o Sicut Apes i on s’impartiran tallers formatius de diferents temàtiques per part de músics professionals de llarg recorregut. Durant el cap de setmana que duri el festival també hi haurà una fira de cerveses artesanes de proximitat i diversos productes culturals.

4.

Festival Franquesa

Premià de Dalt (Maresme). Divendres 19 de juliol.

Tercera edició del Franquesa, el festival de dansa i cultura popular del Maresme organitzat per la Societat Cultural Sant Jaume. El festival va néixer amb l'objectiu de convertir-se en un espai de trobada i exploració col·lectiva on la dansa i les arts escèniques s'integren i s'arrelen a la cultura i llegat popular, partint d'una visió i impuls avantguardistes. Per a divendres s'han programat quatre espectacles: Almazuela, de la Cia. Roberto G. Alonso; RAEPTE, de l'Esbart Manresà i l'Agrupació Cultural del Bages; l'espectacle de suport a la creació Camí, i l'espectacle JOC.

5.

XXVII Mercat Romà de Iesso

Guissona (Segarra). 19 i 20 de juliol.

Tot a punt per a la 26a edició del Mercat Romà de Iesso, que tindrà lloc entre el divendres 19 i el dissabte 20 de juliol. Enguany l'eix conductor serà l'aire, que permetrà descobrir la presència d'aquest element en l'imaginari i la quotidianitat de la vila, i com cada any, se celebrarà el passat romà de Guissona. El mercat d'artesania, la desfilada de vestits romans, la demostració d'oficis d'època romana, la desfilada de les legions de Juli Cèsar i el seguici de la reina Cleòpatra o la cercavila amb el déu Bacus són alguns dels elements que transportaran Guissona a l'època romana. La festa acabarà dissabte amb la XXIX Bakanal, una festa que s'allargarà fins a la matinada.

6.

Festa del Renaixement

Tortosa (Baix Ebre). Fins al 21 de juliol.

Arriba la 17a edició de la Festa del Renaixement de Tortosa. Durant quatre dies, la ciutat es transporta fins al segle XVI, època de la seva esplendor. La festa ha estat declarada Festa d’Interès Turístic Nacional, Festa d’Interès Turístic Local i ha rebut la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya. El programa d’enguany, centrat en la figura de Cristòfol Despuig pel 450è aniversari de la seva mort, inclou un total de 87 espectacles i recreacions de 52 companyies.

7.

Festival Nits de Cinema Oriental

Vic (Osona). Fins al 21 de juliol.

Arriba la 21a edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic - Asian Summer Film Festival, que un any més convertirà la capital osonenca en el punt de trobada de la cultura asiàtica a través del cinema i la gastronomia. Enguany el Gran Premi Honorífic del Nits 2024 ha estat per al director japonès Minoru Kawasaki, motiu pel qual se li ha dedicat una sessió-homenatge pels 10 anys de la seva pel·lícula més cèlebre, The calamari wrestler. El festival acollirà dissabte l'estrena mundial d'un dels últims films del director nipó, The game of shark.

8.

XXIX Fira de Circ al Carrer

La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà). Fins al 21 de juliol.

En marxa des del 18 de juliol la 29a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, un festival que omple de propostes de circ i teatre d'arreu els carrers de la vila durant tres dies seguits. Entre les propostes per a aquest cap de setmana hi ha l'espectacle multidisciplinari Llenguatges, de la companyia Impulsos; l'espectacle Enlairats: Un viatge d'acroioga, de la companyia Acrojunts; l'espectacle de clown Charlas de azucarillo, de Las Couchers, o l'espectacle de dansa Amb 7et, d'El Griu. Les entrades es compren per espectacle a través de la web del festival.

9.

Festival Paupaterres

Tàrrega (Urgell). Fins al 20 de juliol.

26a edició del Festival Paupaterres, que porta a Tàrrega un cartell amb alguns dels artistes més importants del panorama musical català encapçalat per Oques Grasses, que fan parada a la capital de l’Urgell per presentar Fruit del deliri. Aquest cap de setmana també hi seran Els Amics de les Arts, Figa Flawas o La Cosina. A més, com cada any, l’Associació Paupaterres manté l’aposta ferma pel talent de les Terres de Lleida, de manera que al cartell del festival també hi ha espai per a artistes lleidatans com Alidé Sans, Bru, La Follia, Utopia, Olga Zoet o DJ Sega.

10.

Festival de Poesia Rusc

L'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Del 19 al 27 de juliol.

Aquest divendres comença la 12a edició del Rusc, el Festival de Poesia de l'Espluga de Francolí. L'esdeveniment torna amb una programació amb propostes per a tots els públics i amb la voluntat de convertir el municipi en el punt de trobada del panorama poètic català, on es podran sentir algunes de les veus més contrastades i joves del país. Aquest cap de setmana hi ha la presentació del llibre I llavors em va dir. Un nou concepte del Tarot, d'Amor Estadella, una dona de 86 anys, i Oriol Sauleda, un jove de 29 que es troben i parlen, i també el concert Rebrotar, d'Anna Amigó Vilalta, que explica el procés de separació entre persones i natura. L'entrada és gratuïta.

Més propostes de plans i activitats

stats