Plans
Estils 23/11/2022

Art, literatura i ball abans de començar els mercats de Nadal. Quins plans teniu aquest cap de setmana?

Us proposem deu plans per gaudir al màxim d'aquests dies

ARA
5 min
Una imatge de la instal·lació 'Els Llums de Sant Pau' que es pot veure al Recinte Modernista

BarcelonaL'ARA us selecciona els següents plans per fer arreu del país aquest cap de setmana.

1.

Femme in Arts

Amposta. Dissabte 26 i diumenge 27 de novembre

Cap de setmana del Femme in Arts, un festival amb l'objectiu de posar en escena l’expressió de la dona des de diferents perspectives artístiques per contribuir al debat sobre el silenci, la violència i també la capacitat de resiliència i la potència creadora de les dones. Comissariat per la periodista Anna Zaera, el festival ofereix diferents manifestacions artístiques que serveixen per obrir un espai per al debat i la reflexió al voltant del fenomen de la violència contra les dones. De fet, Femme in Arts coincideix amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el 25 de novembre.

2.

La Reial et Tira la Canya

Barcelona. Dissabte 26 i diumenge 27 de novembre

La barcelonina Plaça Reial estrena aquest cap de setmana la iniciativa La Reial et Tira la Canya, un itinerari per 16 locals de la plaça on es podrà degustar una ració de braves i una canya per 5 €, que tindrà lloc del 25 de novembre al 4 de desembre. Organitzada per l'Associació d'Amics i Comerciants de la Plaça Reial, la iniciativa ens apropa a la realitat d'un dels espais més emblemàtics de la ciutat, on podrem trobar 16 receptes que mostren la seva pluralitat. Des de les clàssiques braves del Tobogán –també conegut com la Gallega de la plaça–, les moniatas de l'Ambos Mundos que reflecteixen el saber fer de quatre generacions al capdavant de la gestió del restaurant, o les de l'Ocaña, un espai que ens recorda l'època de la contracultura a la Reial.

Braves i cervesa a la plaça Reial.
3.

Nova temporada del Romea

Barcelona. 27 de novembre

Aquest diumenge el Petit Romea celebrarà una gran festa familiar per inaugurar la seva 8a temporada. La festa està pensada per a tota la família, i inclou 2 espectacles i activitats gratuïtes. Durant el matí també es presentarà la programació de la temporada 2022-2023. Aquest cicle, que enguany celebra la seva 8a edició, té per objectiu acostar tots els llenguatges escènics als més petits i les seves famílies amb propostes que promouen descobrir, aprendre i emocionar-se. Per això, la inauguració de la temporada és una festa, un matí ple de jocs i activitats per mostrar a petits i grans la màgia del teatre i de les arts escèniques.

4.

Setmana de Música Antiga de Mataró

Mataró. Dissabte 26 i diumenge 27 de novembre

Del 12 al 27 de novembre se celebra la 40a edició de la Setmana de Música Antiga de Mataró, que proposa un doble joc: d'una banda, mitjançant sis concerts es farà un viatge als períodes principals del que s’anomena música antiga i que van des de la música medieval, passant pel Renaixement, el Barroc i acabant en el classicisme a les portes de Beethoven. Dissabte es podrà gaudir del Trio Barroc del Cafè, que presenta un recorregut pel repertori original per a flauta de bec escrit pels compositors alemanys contemporanis de Bach, i diumenge tancarà Bach a l’Esperança, un concert d’orgue de Mercè Sanchís.

Trio Barroc del Cafè.
5.

Scan

Tarragona. Dissabte 26 i diumenge 27 de novembre 

Torna l'Scan, el festival internacional de fotografia de Tarragona. Una trobada que incentiva la fotografia i la seva hibridació amb altres disciplines que ajuden a explorar noves formes d’expressió en l’art. La principal novetat d'aquest any és que s'hi incorpora una temàtica com a fil conductor; en aquest cas, i seguint l'actualitat, serà la guerra. L'objectiu principal de l'Scan, com sempre, és promoure i fer accessible a la ciutadania la fotografia i els llenguatges audiovisuals com a punt de partida per a la reflexió i la comprensió del món.

6.

Flic

Vic. Dissabte 26 novembre 

Torna el Flic, el 12è festival de literatura i arts infantil i juvenil, que es tanca aquest dissabte a Vic després de tres intenses jornades d'activitat. A través de tallers i experiències literàries, el Flic implica totes aquelles persones que acompanyen els infants i els joves en el procés de la descoberta literària: famílies, mestres, bibliotecaris, escriptors, il·lustradors, editors i també organitzacions que comparteixen aquesta missió més enllà del sector del llibre i de l’educació. Consulteu el seu extens programa al web del festival.

Una de les propostes del Flic: Contes a 2 metres.
7.

Els llums de Sant Pau

Barcelona. Dissabte 26 i diumenge 27 de novembre

Aquesta setmana tornen Els llums de Sant Pau, un esdeveniment permanent fins al 15 de gener al Recinte Modernista de Sant Pau, que com l'any passat es tornarà a vestir de llums i colors, aquest any amb l'Univers de la llum, un recorregut ampliat que permetrà endinsar-nos dins els misteris del cosmos: galàxies, estrelles, planetes... Què hi ha més enllà del que els nostres ulls poden contemplar? L'Univers de la llum serà un espai on fer volar la imaginació, un esdeveniment nadalenc amb més de 20 instal·lacions per a petits i grans.

Instal·lació de la darrera edició de l'espectacle 'Llums de Sant Pau'.
8.

Gala homenatge a Joan Magrinyà

Vilanova i la Geltrú. Dissabte 26 de novembre

El Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú acollirà un espectacle basat en els diferents estils de dansa que Magrinyà, primer ballarí i coreògraf del Gran Teatre del Liceu des del 1937 fins al 1977, va transmetre i impulsar amb la seva creativitat. Es podran veure coreografies de La Nit de Walpurgis, de l'òpera Faust, de Charles Gounod. Magrinyà va crear una coreografia per a aquesta música que va formar part del repertori del Ballet titular del Gran Teatre del Liceu.

El ballarí Joan Magrinyà.
9.

Fira de l'Oli Nou DOP Siurana

Tarragona. Dissabte 26 de novembre

Torna la Fira de l'Oli Nou DOP Siurana, una trobada que celebra la seva 22a edició, que serveix de presentació de l'oli nou i vol fomentar el consum del producte local. A més dels tastos d'oli, la fira es completa amb un ampli programa d’activitats lúdiques i familiars, com la sessió de vermut, que es complementarà amb la recaptació de diners per al Banc dels Aliments, però també berenars per a la mainada, així com actuacions musicals, tallers infantils i tallers de tast d’oli, sense oblidar la tarda de dissabte a ritme de swing.

10.

Dart

Barcelona. Dissabte 26 i diumenge 27 de novembre

Torna el Dart , el festival del cinema documental dedicat exclusivament a l'art contemporani: la sisena edició arrencarà aquest dijous amb una programació presencial de 14 documentals que es podran veure a la Sala Phenomena, als Cinemes Girona, a The Social Hub i al Macba fins al 30 de novembre. La programació en format digital es podrà veure a Filmin, amb 9 pel·lícules fins a l'11 de desembre. Dels 23 títols de la programació, 11 són estrenes a Espanya, i molts reflecteixen el compromís dels artistes d'arreu amb els problemes més candents de l'actualitat.

stats