Disset anys sense discutir ni una sola vegada amb la parella

Fel Faixedas, còmic

2 min
Fel Faixedas

Hi ha una foto de Fel Faixedas als 17 anys fent de Llucifer als Pastorets. Al fons, representant l’infern, hi apareixen tot de dimoniets petits. Un d’aquells dimoniets, la Irene, seria un dia la mare dels seus fills. Esclar que aleshores ningú no ho sabia. “De fet, no ho vam saber fins que dècades després li vaig ensenyar la fotografia i em va dir: “Ei, aquesta soc jo!”. 

En realitat van haver de passar molts anys des d’aquells Pastorets perquè el Fel i la Irene intercanviessin algunes paraules. “Ella era deu anys més jove que jo i no estàvem al mateix grup d’amistats”, detalla l’actor. Tot va canviar una nit de l’any 2005 durant una festa a Arbúcies. “Vam començar a xerrar i allà jo em vaig pillar bastant”. La Irene, però, no l'hi va posar fàcil: “En aquella època érem molt mediàtics i ella tenia por que m’aprofités d’una noia més jove. No era el cas, i sempre li dic en broma que em va fer suar molt: em va fer demostrar que anava seriosament”, rememora Faixedas.  

Aquella primera nit van dormir –i només dormir– plegats. “Jo, que soc molt nerviós, vaig percebre ja aquella nit que la Irene era una noia amb molta pau i molta calma. Encara ara m’aporta sempre calma i tranquil·litat”, explica l’actor, que després d’aquell primer contacte va decidir recórrer a l’humor per guanyar-se el cor de la Irene.  

A l’humor, i també a la cultura i a la gastronomia. “Els primers dies que ens trobàvem era per anar a algun concert o a algun espectacle. A la primera o segona cita vam anar a un restaurant on hi havia el futbol posat i jo em vaig posar d’esquena. Li vaig dir que no m’interessava, però vaig mentir: m’apassiona el futbol!”. 

Un any després d’aquella primera nit a Arbúcies, la Irene va decidir que l’actor anava seriosament i es van convertir en parella. El primer viatge junts el van fer al País Basc, on ella li va descobrir la gastronomia i ell el vi. Encara ara, un dels plans ideals quan fa bon temps és “fer un bon arròs amb una ampolleta de vi, estirar-se a la platja o escoltar un concert de jazz en una terrassa tranquil·la”. “A ella li agrada molt viatjar, però a mi em costa perquè de seguida trobo a faltar els nens”, explica l’actor. 

Ara ja fa 17 anys que estan junts i els seus fills tenen 11 i 13 anys. Una curiositat de la parella, revela Faixedas, és que en aquestes gairebé dues dècades junts no han discutit “ni una sola vegada”. “De debò, ni una de sola. Crec que és perquè sempre ens hem respectat moltíssim”, assegura.

stats