Ara Estiu 27/07/2021

Sardines amb escabetx amb Valentí Mongay

El cuiner del restaurant La Salseta de Sitges explica com preparar-les a casa

2 min
Valentí Mongay

El cuiner Valentí Mongay, del restaurant La Salseta de Sitges, explica com preparar a casa sardines en escabetx, un plat ideal per deixar-lo a punt al vespre i menjar-lo l'endemà.

Sardines

Ingredients per a 4 persones

  • 24 sardines
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 pastanagues
  • 1 fulla de llorer
  • 1 manat petit de farigola
  • 2 cullerades de pebre dolç
  • Vinagre de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Farina 
  • Sal
  • Pebre negre

Elaboració

  1. Saleu les sardines, prèviament netes, és a dir sense escates i sense les tripes.
  2. Tot seguit, enfarineu-les.
  3. Aneu-les fregint lleugerament en una paella amb oli d’oliva verge extra.
  4. A mesura que les tingueu fregides, reserveu-les fora de la paella, i col·loqueu-les en un recipient de vidre, alineades.
  5. Abaixeu la intensitat del foc de la paella. Si la farina ha quedat enganxada a la paella, coleu l'oli, i torneu a tirar-hi un raig d’oli d’oliva verge extra.
  6. Poseu-hi la ceba, tallada en juliana. Afegiu-hi també les pastanagues pelades i tallades a rodelles.
  7. Col·loqueu-hi també la cabeça d’alls sense pelar, però partida per la meitat, horitzontalment (no la talleu per la banda de les arrels). Tot plegat ha de coure deu minuts a foc mitjà.
  8. Al cap dels deu minuts, afegiu-hi els aromàtics, és a dir el pebre, el llorer i les fulles de farigola. Coeu-ho cinc minuts.
  9. Passats aquests últims minuts, afegiu-hi el vinagre i el pebre dolç. Deixeu-ho cinc minuts més. I després apagueu el foc.
  10. Aboqueu-ho tot damunt de les sardines.
  11. Deseu-ho fora de la nevera durant vuit hores.

Nota

Si us en sobren en l'àpat per a les quals les havíeu reservat, podeu guardar-les a la nevera.

Bon profit!

stats