Tinença d'armes

Confisquen 72 armes a casa d'Alain Delon, que està sota protecció judicial

Fa uns mesos un metge va certificar que l'actor tenia intencions suïcides

2 min
Alain Delon, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa justícia francesa ha anunciat aquest dimarts que ha confiscat 72 armes de foc, algunes de col·leccionista, i 3.000 municions a la residència de l'actor Alain Delon situada al sud de París. Actualment, el mite del cinema francès està sota protecció judicial pel conflicte entre els seus tres fills sobre el futur del seu pare, que el 2019 va patir un ictus del qual mai s'ha acabat de recuperar. Fa uns mesos, un informe professional fet per un metge va certificar que el protagonista d'A ple sol tenia "la moral molt dèbil" i que patia un "estat d'esgotament físic i psíquic amb risc de suïcidi important".

Segons el fiscal de Montargis, a la regió de la Vall del Loira, l'actor de 88 anys no disposa d'una llicència d'armes que li permeti tenir l'arsenal que ha estat confiscat a casa seva. El diari Le Parisien afegeix que la justícia ha decidit intervenir després que els fills de l'intèrpret revelessin a la premsa que a la mansió del seu pare, que compta amb un camp de tir, era habitual l'ús d'armes de foc.

Els tres fills de Delon, Anthony, Alain-Fabien i Anouchka, estan barallats entre ells i mantenen un litigi per la custòdia del seu pare. Anouchka, la filla favorita de Delon segons ha manifestat el mateix actor, vol endur-se el progenitor a Suïssa, fet al qual s'oposen Anthony i Alain-Fabien. Aquest conflicte va fer que a finals de gener la justícia francesa designés un guardià dels interessos de l'intèrpret, un professional que s'encarrega de fer el seguiment mèdic de l'actor, triar els professionals de la salut que el tractaran i supervisar les possibles vendes de propietats.

En una entrevista recent a la revista Elle, Anouchka va assegurar que els seus germans portaven habitualment armes de foc quan visitaven la casa del pare, a Douchy, motiu pel qual ella anava acompanyada d'un guardaespatlles. Anthony, el fill gran, va respondre que ja no ho feia i que ella també tenia costum de practicar tir amb la seva parella, un exagent d'antidisturbis francès que va ser responsable de la seguretat de la residència.

La col·lecció d'armes d'Alain Delon ha protagonitzat altres polèmiques amb anterioritat. El 2011 el menor dels seus fills, Alain-Fabien, que llavors tenia 17 anys, va organitzar una festa a la residència de l'actor a Suïssa i allà una de les armes de col·leccionista del protagonista d'El gatopardo es va disparar en circumstàncies poc clares i va ferir de gravetat una adolescent espanyola. Alain-Fabien va ser condemnat a cinc mesos de presó, que no va haver de complir perquè va quedar en llibertat condicional, després de ser considerat culpable de lesions personals greus i omissió de socors.

Alain-Fabien no és l'únic fill de l'actor que ha tingut problemes amb la justícia amb armes entremig. El 1983 Anthony va ser detingut en possessió d'una arma i un vehicle robat, delictes pels quals va complir una condemna d'un mes de presó.

stats