Sussex

Meghan Markle guanya la seva germana als jutjats

Samantha Markle va denunciar la duquessa de Sussex per difamació el novembre passat

2 min
Enric i Meghan

BarcelonaA l'altra banda de l'Atlàntic també tentinegen les passions intrafamiliars. Aquest dimarts una jutgessa de Florida ha posat punt final a la batalla familiar que ha acabat als tribunals, després que el novembre Samantha Markle denunciés la seva germana, Meghan Markle, per difamació. La jutgessa ha estat clara: no hi ha cap delicte en cap dels tres episodis en els quals la germana de l'actriu es va sentir perjudicada per haver-se fet públics aspectes personals que danyaven la seva reputació.

El novembre passat va arribar una carta a la casa de Montecito, Los Angeles, on viuen els ducs de Sussex lluny dels tràngols de Buckingham. L'escrit provenia del tribunal de Tampa, a Florida, des d'on Samantha Markle li havia interposat una demanda. Segons la germana gran, Meghan havia fet diferents declaracions que havien perjudicat la seva reputació i havien motivat que rebés múltiples amenaces de mort. Per aquests danys, Samantha Markle, filla del pare de Meghan amb la seva primera dona, demanava 75.000 dòlars (69.000 euros) per danys de "mentides malicioses i feridores" i per haver-la fet semblar "una mentidera en cerca de la fama".

Les acusacions de Samantha feien referència a tres episodis concrets. La germana gran, de 59 anys, es va sentir especialment ofesa per l'entrevista que va concedir Meghan, de 42, a la presentadora Oprah Winfrey el març de 2021. Durant la conversa amb l'entrevistadora, la duquessa de Sussex va explicar, entre altres coses, que no li va fer de germana. Samantha també va sentir que es va perjudicar la seva reputació pel documental Harry&Meghan que es va estrenar el desembre de 2022, en què parlava sobre el seu matrimoni amb el príncep Enric i els entrellats interns de la família reial britànica. El tercer episodi que va sentir que s'havia danyat la seva reputació va ser en la biografia Finding freedom, en la qual també se centrava en el vincle entre el matrimoni de royals amb la família d'Enric, publicat l'agost de 2020.

La sentència

Però la jutgessa del cas, Charlene Edwards Honeywell, no ho veu igual.The Mirror i Page Six han tingut accés als documents legals en els quals la lletrada afirma que Samantha "no ha sabut trobar declaracions que podrien donar suport a una demanda per difamació". La jutgessa finalment sentencia que no hi va haver difamació ni a l'entrevista, ni a la sèrie ni al llibre, ja que les declaracions de Meghan eren "exemples d'opinió purs".

La germana gran no només ha perdut el cas, sinó que a més Honeywell ha desestimat la demanada amb "perjudici". Això significa que Samantha no podrà a tornar a denunciar per aquest cas la seva germana Meghan.

stats