Conflicte
Gent Monarquies 19/06/2023

Meghan Markle i el príncep Enric són "uns maleïts estafadors", segons un dels màxims executius de Spotify

La plataforma ha trencat l'acord que tenia amb la parella després que no hagin complert les expectatives

2 min
El príncep Enric i Meghan Markle

BarcelonaL'any 2020 Meghan Markle i el príncep Enric van signar un acord de 20 milions de dòlars amb Spotify per produir continguts per a la plataforma d'àudio a través de la companyia Archewell. Tres anys després i amb només un podcast produït, els ducs i la plataforma han anunciat el final de la seva associació. "Spotify i Archewell Audio han decidit de mutu acord separar-se i estan molt orgullosos de la sèrie que han fet plegats", explicava el comunicat. Segons detalla el Guardian, els ducs de Sussex no haurien complert les expectatives de la plataforma, que esperava que la parella generaria més continguts. La decepció que senten des de Spotify s'ha confirmat a través de les paraules d'un dels seus màxims directius, Bill Simmons, que ha qualificat la parella de "maleïts estafadors" des del seu podcast.

Els ducs de Sussex només han produït un contingut per a Spotify, Archetypes, un podcast en què Markle conversava amb diferents famosos que són amics seus, com Mariah Carey, Trevor Noah o Serena Williams. Es van enregistrar dotze episodis i va aconseguir figurar en les llistes dels més escoltats en alguns mercats. Així i tot, des de la plataforma creuen que la parella ha estat molt menys productiva del que esperaven.

"M'hauria encantat formar part de la negociació. Meghan i Enric deixen Spotify. Maleïts estafadors, aquest és el podcast que hauríem d'haver llançat", ha assegurat Bill Simmons, actual responsable de continguts globals esportius de Spotify. El directiu va començar a formar part de la cúpula de la plataforma quan l'any 2020 Spotify va comprar The Ringer, el mitjà digital d'esports i cultura fundat per ell el 2016, per 250 milions de dòlars. "Una nit m'haig d'emborratxar i explicar la història de la trucada de Zoom amb Enric per ajudar-lo amb una idea per a un podcast. És una de les meves millors històries... Que els bombin. Quins estafadors", continua dient en el podcast.

No és la primera vegada que Simmons mostra descontentament per l'associació entre els ducs de Sussex i Spotify. Fa un any ja va deixar clar que no estava d'acord amb el fitxatge. "Vius al maleït Montecito i només et dediques a vendre documentals i podcasts i a ningú li interessa el que dius, tret que sigui sobre la família reial i les teves queixes sobre ells", va dir llavors. A banda de tenir un acord amb Spotify, els ducs també es van associar amb Netflix, un acord que encara està vigent.

stats