Batalla judicial

L'esposa del governador de Califòrnia fa públic que Harvey Weinstein la va violar

Jennifer Siebel Newsom declara en seu judicial contra l'exproductor de Hollywood, que compleix una condemna de 23 anys de presó

2 min
Jennifer Siebel Newsom en un míting en suport al seu marit, el governador Gavin Newsom

BarcelonaLa cineasta Jennifer Siebel Newsom, esposa del governador de Califòrnia, Gavin Newsom, assegura que el productor nord-americà Harvey Weinstein la va violar en una habitació d'hotel el 2005, segons ha testificat al judici contra ell que se celebra a Los Angeles. Siebel Newsom va ser la quarta dona que va testificar en un jutjat de Los Angeles contra Weinstein, que està complint una condemna de 23 anys de presó a Nova York per una sèrie d'agressions sexuals i ara s'enfronta a onze càrrecs més. Segons informen mitjans dels EUA recollits per Efe, la cineasta va explicar al tribunal que va conèixer Weinstein quan ella tenia 31 anys en un bar amb amics de la indústria, durant el Festival de Cinema de Toronto.

Ell va demanar veure-la més tard per seguir amb la conversa i ella va sentir que "havia de quedar-se amb ell" per rebre algun consell o perquè pensava que Weinstein tenia un "interès genuí" per parlar de la seva feina. No va ser fins al setembre del 2005 que Weinstein va tornar a contactar amb ella. La directora de documentals va declarar durant el judici que el productor va mostrar interès a discutir els seus projectes cinematogràfics, cosa que la va portar a acceptar la seva invitació a l'Hotel Peninsula de Beverly Hills.

Ella no recorda si va ser Wenstein o el seu assistent qui va demanar a la resta de persones presents que abandonessin l'habitació per deixar-los sols, moment en què, segons el seu testimoni, ell li va preguntar: "Em pots ajudar?" Siebel Newsom ha recordat que en aquell moment "ell s'estava tocant" i posteriorment la va agafar i se la va emportar al dormitori de la cambra, on diu que la va violar. "No sé com va passar", es va excusar entre llàgrimes la cineasta, que també va admetre que no va veure "les pistes" ni va saber escapar d'aquesta situació.

A l'interrogatori, l'advocat defensor de Weinstein, Mark Werksman, va afirmar que Siebel Newsom va tenir sexe consentit amb el productor perquè volia que ell l'ajudés en la seva carrera. Els advocats de Weinstein van recalcar, a més, que el governador Gavin Newsom va acceptar contribucions del productor per sufragar la seva campanya malgrat les acusacions de violació. Això no obstant, la seva dona va assegurar després que el governador va tornar els fons així que es va adonar que alguna cosa estava passant.

stats