Gent 17/02/2022

Linda Evangelista mostra els efectes de la intervenció estètica que la va deixar "brutalment desfigurada"

La 'top model' dels noranta ensenya a la revista 'People' les conseqüències del CoolSculpting que es va fer per "ajudar altra gent en la mateixa situació"

2 min
La portada de la revista 'People' amb Linda Evangelista com a protagonista

BarcelonaLa top model Linda Evangelista protagonitza la portada de la revista People cinc anys després d'allunyar-se de la vida pública, i revela la seva nova imatge després d'un tractament estètic fallit que li va provocar un efecte advers molt poc comú. Evangelista, de 56 anys, descriu en una exclusiva amb la publicació el "malson" que viu des que es va sotmetre al CoolSculpting de Zeltiq, un tractament de criolipòlisi per reduir greix que va tenir l'efecte contrari i, segons ella mateixa opina, l'ha deixat "brutalment desfigurada". "M'encantava estar a la passarel·la. Ara temo trobar-me amb algú que conec. No puc viure més així, amagant-me i avergonyida. Simplement no podia viure amb aquest dolor més temps. Estic disposada a parlar, finalment", explica al mitjà.

La top dels 90 surt retratada amb gest seriós lluint jersei, però a l'interior de la publicació posa mostrant l'àrea lateral del seu tors amb una samarreta de tirants perquè s'apreciï l'efecte de la seva malaltia, anomenada hiperplàsia adiposa paradoxal (HAP). Uns mesos després del tractament, al qual es va sotmetre en diverses sessions entre el 2015 i el 2016, va començar a observar protuberàncies que s'endurien i perdien sensibilitat a les parts del cos que havia intentat reduir, com la barbeta, les cuixes i l'àrea del pit.

Evangelista va pensar que menjava "una mica malament" i va fer dieta fins al punt de "no menjar res", però com que no veia resultats va acudir a un metge, que li va diagnosticar HAP, un efecte advers que afecta menys de l'1% dels pacients de CoolSculpting i no té cura. "Jo vaig dir: «Què dimonis és això?». I em va dir que cap dieta, cap exercici, no ho arreglaria mai", assenyala la model, que s'ha sotmès a cirurgies correctores, però assegura que no es reconeix i que la "Linda Evangelista supermodel" ha "marxat". Evangelista, que manté un litigi amb l'empresa d'estètica, qüestiona ara "la necessitat" de modificar els cossos: "Sempre vaig saber que envelliria. I sé que hi ha coses per les quals un cos ha de passar, però mai no vaig pensar que em veuria així", se sincera a People.

El setembre del 2021, va denunciar Zeltiq –subsidiària de la biofarmacèutica Abbvie– argumentant que ni l'"agressiu" màrqueting del Coolsculpting ni la seva pàgina web esmentaven els riscos de patir HAP fins fa poc, una causa en què reclama 50 milions de dòlars. Després de revelar el que li havia passat a les xarxes socials a finals de l'any passat, la model confia ara que a l'obrir-se públicament mostrant la seva imatge pugui "ajudar altra gent en la mateixa situació" i recuperar la seva identitat, que diu haver perdut més enllà del seu físic.

Linda Evangelista en una imatge d'arxiu
stats