Polèmica
Gent Monarquies 01/05/2023

Alejandra de Rojas nega que sigui filla del rei emèrit

L'aristòcrata ha assegurat que es planteja emprendre accions legals contra els autors del llibre que afirma que és descendent de Joan Carles I

2 min
El rei emèrit nega que tingui una filla secreta anomenada Alejandra

BarcelonaAlejandra de Rojas, a qui diversos mitjans assenyalaven com a descendent de Joan Carles I, ha negat de manera taxativa a través d'un comunicat enviat a Efe que sigui filla secreta del rei emèrit. En el seu primer pronunciament públic, De Rojas assegura: "Davant la notícia publicada la darrera setmana com a avançament d'un llibre que s'intenta publicar ben aviat, i la infinitat de notícies publicades en premsa, ràdio, televisió i xarxes socials sobre la meva persona, em veig obligada a desmentir de manera contundent la meva condició de filla secreta del rei Joan Carles, així com tots els comentaris sobre un suposat tracte especial rebut durant la meva infància o joventut per aquesta falsa condició".

De Rojas continua el seu comunicat assegurant que aquestes informacions han causat malestar a la seva família i avança que es planteja emprendre accions legals contra els mitjans que han afirmat que és filla secreta de Joan Carles I. "Les notícies que s'han publicat no tenen cap fonament i causen un dany gairebé irreparable a tota la meva família i per descomptat a la meva persona, per la qual cosa em reservo la possibilitat d'emprendre accions legals contra els seus autors i propagadors", afegeix.

La notícia sobre la suposada filla secreta del rei emèrit va saltar la setmana passada, quan El Confidencial es va fer ressò del llibre King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I (Libros del K.O.), una investigació signada pels periodistes José María Olmo i David Fernández que es publicarà pròximament. Segons s'explica al llibre i com ja havia avançat anteriorment la periodista Pilar Eyre, la suposada filla secreta del rei emèrit ha viscut tota la vida apartada de la llum pública i és fruit d'una relació extramatrimonial que el monarca va tenir amb una aristòcrata més gran que ell a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta. Posteriorment, diversos mitjans han assenyalat que aquesta filla seria Alejandra de Rojas, una informació que la principal afectada ha desmentit avui. Oficialment, De Rojas, nascuda el 1979, és filla del comte de Montarco, Eduardo de Rojas, un dels fundadors de la Falange i que tenia 71 anys quan Alejandra va néixer, i de Charo Palacios, que es dedicava al món de la moda i va ser musa d'Elio Berhanyer.

De Rojas no és l'única implicada en la història que ha desmentit la informació. Divendres ja ho va fer el rei emèrit, també a través d'unes declaracions a Efe. Joan Carles I va dir que "per respecte a la veritat i a l'honor" de les persones afectades es veia obligat a desmentir aquestes informacions i que rebutjava i condemnava "per fals tot allò que s'ha publicat en relació amb aquest assumpte inventat". "Nego absolutament haver tingut cap relació amorosa amb la senyora Rosario Palacios i consegüentment haver tingut una filla amb ella", va subratllar l'emèrit.

El dia abans fonts de la casa reial ja havien negat a Efe que tinguessin coneixement que el rei Joan Carles tingués una filla secreta, tal com s'afirmava en diverses informacions periodístiques.

stats