Gent Monarquies 06/03/2023

Carles III invita Enric i Meghan a la seva coronació a través d'un correu electrònic (i ells no saben què faran)

L'assistència dels ducs de Sussex a l'esdeveniment havia estat molt qüestionada per la mala maror dins la família Windsor

2 min
Enric i Meghan

BarcelonaEl príncep Enric i la seva dona, la duquessa de Sussex, han rebut una invitació oficial per a la coronació del rei Carles III, però la parella encara no ha confirmat si hi assistirà, ha indicat la cadena CNN citant un portaveu del duc. "Puc confirmar que el duc va rebre fa poc una carta per correu electrònic de l'oficina de sa majestat respecte a la coronació", ha dit el portaveu, que la cadena de televisió no identifica. Però "no revelarem, en aquest moment, una decisió immediata sobre si el duc i la duquessa assistiran" a aquest esdeveniment, va afegir.

Carles III i la seva dona, la reina consort Camil·la, seran coronats el 6 de maig a Londres, a l'abadia de Westminster, durant uns actes que es prolongaran al llarg de tres dies amb celebracions arreu del país. Arran de la publicació del controvertit llibre de memòries del fill menor del sobirà i la malaguanyada Lady Di, a la premsa britànica s'havien disparat els rumors sobre si Enric i la seva dona estarien convidats a l'esdeveniment reial.

Segons els mitjans del Regne Unit, Enric, que actualment manté una relació tensa amb la seva família, ha estat en contacte amb representants del seu pare, en relació amb la seva assistència a l'acte de coronació del maig. Fins ara, Buckingham no ha especificat quins membres de la família apareixeran als actes centrals de la coronació: una processó des de Palau fins a l'abadia de Westminster, i al balcó del mateix Palau al final del dia, al costat del rei i la reina consort.

Complicacions organitzatives

Enric i Meghan havien estat posats molt en dubte darrerament com a possibles assistents a la coronació perquè ha transcendit que Carles III els hauria desallotjat de casa seva a dins del recinte de Windsor, Forggmore Cottage, una propietat en la qual es van instal·lar i van reformar al seu gust just després de casar-se. Aquest gest del monarca va ser llegit com un símbol d'una enorme distància entre pare i fill i va fer pensar que Enric i Meghan potser no assistirien a l'esdeveniment. Ara, encara que hagi estat a través d'un correu electrònic oficial i no d'una invitació personal, sembla que per part del pare hi hauria una certa disposició a establir uns mínims ponts. Caldrà esperar la resposta del fill a la invitació per assistir a la coronació, un esdeveniment d'impacte global que anirà acompanyat d'un concert que també està donant molts maldecaps a Carles III.

stats