Batalla familiar

Els ducs de Sussex anuncien un nou projecte a Netflix per a aquest 31 de desembre

Enric d'Anglaterra i Meghan Markle han sacsejat la monarquia britànica amb el seu polèmic 'docu-reality'

2 min
Meghan, duquessa de Sussex, visita la mesquita d'Auwal, a Ciutat del Cap, amb el príncep Harry, duc de Sussex, durant la seva gira real a Sud-àfrica

BarcelonaEls ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan Markle, ja tenen un nou projecte a la plataforma Netflix que s'estrenarà el 31 de desembre, una docusèrie inspirada en Nelson Mandela titulada Live to lead. L'empresa de continguts audiovisuals ha anunciat el llançament d'aquesta nova sèrie al seu compte de Twitter, on ha dit: "Les seves veus ens donen esperança. Les seves accions donen forma al nostre món. El seu lideratge inspira el nostre futur. Live to lead, una sèrie documental presentada pel duc i la duquessa de Sussex, s'estrenarà el 31 de desembre".

Netflix, en un comunicat que recullen mitjans nord-americans, indica que la sèrie inclourà entrevistes amb diverses figures conegudes, des de la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, o el jugador de rugbi sud-africà Siya Kolisi, fins a la difunta jutge del Tribunal Suprem dels EUA Ruth Bader Ginsburg. La companyia audiovisual, que ja ha publicat un avançament de la sèrie, ha dit que tindrà set episodis que s'acostaran a líders "extraordinaris" que reflexionen sobre les seves vides. Live to lead és una producció d'Enric i Meghan en associació amb la Fundació Nelson Mandela, afegeixen des de la plataforma.

La nova docusèrie dels ducs de Sussex arriba després del seu docu-reality Harry & Meghan, que es va estrenar a Netflix el 8 de desembre i que narra, per boca dels seus protagonistes, "la veritat completa" del patiment que va experimentar la parella pel tracte que va rebre per part de la premsa i la família reial britànica. Així ho va assegurar el mateix príncep Enric al tràiler que anunciava l'estrena del documental: "Ningú sap la veritat completa. Nosaltres sabem la veritat completa", hi deia.

Dirigida per Liz Garbus, cineasta nominada dues vegades a l'Oscar i guanyadora de dos premis Emmy, la sèrie va ser produïda per Story Syndicate, en associació amb Diamond Docs i Archewell Productions, la productora que els ducs van fundar després de traslladar-se als Estats Units el 2020, quan van decidir apartar-se de la família reial britànica i ser econòmicament independents.

A banda d'aquest projecte, els Sussex també tenen entre mans una entrevista que, presumiblement, concedirà Enric en solitari al periodista d'ITV Tom Bradby, el mateix que va fer el documental Harry and Meghan: An african adventure. En aquell reportatge, sobre la gira dels Sussex per l'Àfrica, Meghan Markle va reconèixer per primera vegada en públic la pressió mediàtica que havia patit després de la maternitat. La data prevista per emetre aquesta entrevista, que servirà per promocionar les seves memòries, és el 8 de gener, dos dies abans que vegi la llum el seu projecte editorial, anomenat Spare. Segons diversos mitjans, s'espera que la biografia d'Enric, escrita per JR Moehringer, sigui encara més problemàtica per a la Corona britànica que la docusèrie de Netflix.

stats