Protocol

Macron se salta la regla d'or de la monarquia anglesa durant la visita de Carles III

El president francès no ha fet cas d'una de les normes bàsiques de protocol

2 min
Un dels moments en què ;Macron toca l'espatlla del rei Carles III

BarcelonaLa visita oficial de Carles III a França per escenificar la reconciliació entre el Regne Unit i el país gal està deixant imatges plenes de pompa i celebració, però també de moment curiosos que han sorprès els monàrquics. I és que durant la visita del rei, el president francès, Emmanuel Macron, s'ha saltat una de les regles més preuades de la casa reial anglesa: hi ha una norma no escrita que prohibeix tocar el rei i que es va mantenir durant tot el regnat d'Elisabet II. Macron, però, no ha fet cas d'aquesta norma de protocol durant la visita de Carles III i se l'ha vist en repetides ocasions tocant el braç del rei anglès.

Camil·la, Carles III, Emmanuel Macron i Brigitte Macron.

Aquest trencament del protocol no sembla haver afectat la bona sintonia que aquests dies s'ha pogut veure entre Macron i Carles III, que es va refermar amb el luxós sopar d'ahir a Versalles. La vetllada va excedir els límits de la visita institucional i es va convertir en un esdeveniment ple de glamur gràcies a una llista de convidats a vessar de cares conegudes. Tant Macron com Carles III van anar-hi amb esmòquing negre, mentre que les seves acompanyants, la reina Camil·la i Brigitte Macron, van optar per vestits blaus.

Més enllà dels homenatjats, per la catifa vermella de Versalles van passar figures com el líder dels Rolling Stones Mick Jagger, acompanyat de la seva parella, Melanie Hamrick; les actrius Charlotte Gainsbourg, Carole Bouquet i Emma Mackey, protagonista de Sex education, i l'actor Hugh Grant, acompanyat de la seva dona, la productora Anna Elisabet Eberstein.

Mick Jagger i la seva parella, Melanie Hamrick.
Hugh Grant i la seva dona, la productora Anna Elisabet Eberstein.
Charlotte Gainsbourg.
Emma Mackey.
Carole Bouquet.

El menú del sopar va consistir en un entrant amb llamàntol blau i bou de mar banyats en una salsa d'ametlles fresques i extracte de menta, i au de corral de Bresse al perfum de blat de moro marinat al xampany com a plat principal. El primer plat el va confeccionar la xef Anne-Sophie Pic, amb tres estrelles Michelin, mentre que el segon va anar a càrrec de Yannick Alléno, també amb tres estrelles Michelin.

stats