Diners públics
Gent  /  Monarquies 18/05/2023

¿Com va acabar sopant la reina Sofia amb Gloria i Emilio Estefan ahir a la nit?

La reina emèrita va sopar a Houston amb els Estefan i amb altres comensals

2 min
La reina Sofia de Grècia amb Emilio i Gloria Estefan a Houston

BarcelonaLa reina Sofia ha donat un premi a Houston (EUA) a la cantant Gloria Estefan i al seu marit, el productor Emilio Estefan. Des de la ciutat nord-americana, també ha premiat la comissària d'art Mari Carmen Ramírez i l'empresari Ignacio Torras per la seva contribució als llaços entre els Estats Units, Espanya i Llatinoamèrica. La reina emèrita va lliurar ahir a la nit els premis Sophia, que cada any reparteix el Queen Sophia Institute, en una gala que per primera vegada ha tingut lloc a Houston, una de les ciutats més importants de Texas i "probablement la més diversa, inclusiva i internacional dels EUA", segons la va definir en un discurs que va fer majoritàriament en anglès.

El lloc triat per a l'ocasió va ser el Museu de Belles Arts de Houston, la institució on una de les guardonades, Mari Carmen Ramírez, és comissària i directora del Centre Internacional d'Arts de les Amèriques, que també va fundar ella mateixa. De Ramírez, que va ser elegida per la revista Time com una de les 24 dones llatines més influents dels EUA, la reina Sofia va dir que és "una de les autoritats més reconegudes del món en art llatinoamericà modern i contemporani".

L'emèrita també va destacar Ignacio Torras com a "líder en diversos camps d'excel·lència", des del sector químic, en què se centra la seva empresa Tricon Energy, fins a la cuina espanyola, ja que és propietari dels restaurants BCN Taste & Tradition i MAD, passant per l'educació i incloent-hi tasques filantròpiques. A Gloria i Emilio Estefan, per la seva banda, els va felicitar abans de donar-los el premi per ser els "grans ambaixadors de la música llatina" al món. A tots els va agrair la "generositat" que ha guiat les seves carreres.

La reina Sofia amb Mari Carmen Ramírez al Centre Internacional d'Arts de les Amèriques

A la cerimònia hi van assistir el president del Queen Sophia Institute, David Askren; la directora executiva d'aquesta institució, Begoña Santos; membres de la junta com ara María Luisa Cánovas i Carmen Reviriegio, i figures socials, empresarials, filantròpiques i diplomàtiques, incloent-hi l'ambaixador espanyol als EUA, Santiago Cabanas. Després es va fer un sopar centrat en el receptari espanyol i una actuació de guitarra flamenca, tot al voltant de la col·lecció d'art llatinoamericà del museu. En l'estada de diversos dies a Houston, la dona de Joan Carles I ha assistit a la inauguració del congrés gastronòmic Spain Fusion i a la presentació del portal d'Història Hispànica de la Reial Acadèmia d'Història espanyola, la base de dades més gran sobre esdeveniments i personatges de la història espanyola i els països que van ser les seves colònies.

stats