Gent 19/10/2020

Mor als 58 anys James Redford, fill de Robert Redford

El veterà actor, de 84 anys, ja va perdre un altre fill quan era jove

Ara
2 min
James Redford i la seva família

BarcelonaJames Redford, el fill de l'actor Robert Redford, ha mort als 58 anys, segons ha anunciat la seva dona, Kyle Redford. "El Jamie ha mort avui. Estem desconsolats. Va viure una vida bonica i impactant i va ser estimat per moltes persones. El trobarem a faltar profundament. Com a dona seva des de fa 32 anys li estic molt agraïda pels dos fills espectaculars que hem criat junts. No sé què hauríem fet sense ells durant els últims dos anys", ha escrit Kyle al costat d'un collage de fotos en el qual apareix el difunt amb els altres membres de la família. James Redford i Kyle va tenir dos fills, Lena i Dylan Redford, que es dediquen tots dos a la indústria del cinema.

Els problemes de salut han acompanyat James Redford durant molts anys. Amb només 15 anys li van diagnosticar una colangitis esclerosant primària, una malaltia autoimmune que afecta el fetge. Per aquest motiu el 1993 va haver de sotmetre's a dos trasplantaments de fetge. De fet, després de sortir-se'n va decidir fundar l'Institut James Redford, una institució que pretén conscienciar el món sobre els trasplantaments.

El fill del veterà actor Robert Redford va estudiar literatura i cinema a la Universitat de Colorado, i al llarg de la seva vida es va dedicar al documentalisme i va ser reconegut per la seva faceta activista. Va fundar juntament amb el seu pare The Redford Center, una organització sense ànim de lucre que produeix documentals per conscienciar el públic sobre la cura de l'entorn. A través d'aquesta organització, Redford va produir un dels seus treballs més coneguts: Happening. A clean energy revolution.

Robert Redford, de 84 anys, ja havia perdut un altre fill abans. El 1959 a l'actor se li va morir el seu primer fill, Scott, nascut del seu primer matrimoni, amb Lola Van Wagenen. Cinc mesos després del naixement, Scott va morir per mort sobtada. "Com a pare tendeixes a culpar-te a tu mateix, això et deixa una marca que mai es curarà", va confessar en alguna ocasió a la premsa. Posteriorment la seva dona i ell van decidir tenir més fills: Shauna, James i Amy. El 1985 Redford i la seva dona es van separar i el 2009 ell es va casar amb la pintora alemanya Sibylle Szaggars.

stats