Gent 27/01/2020

El príncep Andreu es nega a col·laborar amb la Fiscalia de Nova York en la investigació sobre el pederasta Epstein

El quart fill de la reina d'Anglaterra no respon a la petició de ser entrevistat per l'FBI

Quim Aranda
2 min
El príncep Andreu i la reina d'Anglaterra, Elisabet II, en una imatge d'arxiu del 2013

Londres"Cooperació zero". Així ha definit aquest dilluns el fiscal del sud de Nova York, Geoffrey Berman, l'ajuda prestada pel príncep Andreu, quart fill de la reina d'Anglaterra, després que la seva oficina i oficials de l'FBI li haguessin demanat una entrevista. Volien continuar la investigació sobre el tràfic de dones que presumptament va dur a terme Jeffrey Epstein, multimilionari nord-americà amic del príncep i pederasta convicte que es va suïcidar a la presó de Manhattan l'agost de l'any passat, mentre esperava un altre judici per tràfic de menors.

Almenys una de les com a mínim dotze presumptes víctimes d'Epstein implica Andreu en l'escàndol. Segons aquesta versió, el príncep s'hauria beneficiat fins a tres vegades, entre el 2001 i el 2002, dels favors sexuals de Virginia Giuffre, llavors de 17 anys, que hauria entrat en contacte amb Andreu a instàncies d'Epstein i després d'haver viatjat amb ell, en el seu avió privat, des dels Estats Units fins a Londres.

El fiscal Berman ha fet la seva denúncia als afores de la mansió de Manhattan, antigament propietat d'Epstein. La llarga relació del príncep amb el nord-americà ha estat objecte d'un intens escrutini. Andreu va abordar la situació en una catastròfica entrevista a la BBC al novembre. Tan catastròfica, que va acabar amb la decisió del Palau de Buckingham de suspendre'l de totes les obligacions reials com a representant públic de la Corona.

En diferents ocasions després que esclatés la crisi, Andreu va assegurar que col·laboraria amb la justícia nord-americana, afirmació que ara es demostra falsa i que posa una altra taca al seu expedient. L'acusació directa del fiscal Berman té lloc dues setmanes després que la família reial britànica hagi patit una nova crisi per l'adeu també de les funcions oficials de la parella que formen els ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan Markle.

stats