Una víctima d'Epstein denuncia el príncep Andreu d'Anglaterra per agressió sexual

ARA
2 min
Virginia Giuffre

BarcelonaVirginia Giuffre és una de les presumptes víctimes de l'empresari multimilionari Jeffrey Epstein, mort el 2019 en un aparent suïcidi, després d'haver estat acusat de tràfic de menors i abusos sexuals. Ara Giuffre ha denunciat el príncep Andreu d'Anglaterra per abusar sexualment d'ella quan era menor d'edat, segons informa l'agència Efe. "Avui el meu advocat ha presentat una demanda contra el príncep Andreu per abús sexual sota la llei de víctimes infantils. Vaig ser traficada i abusada sexualment per ell", ha dit Giuffre en declaracions a la revista People.

El 2019 Giuffre ja va explicar que a finals dels anys 90 –quan ella era menor d'edat– va ser presentada al duc de York i que ell la va obligar a mantenir relacions sexuals tres vegades, entre el 1999 i el 2002. El fill de la reina Elisabet II ho ha negat rotundament. Tot i això, Giuffre ha assegurat aquest dilluns que vol responsabilitzar al príncep Andreu dels seus actes i llançar el missatge que "els rics i poderosos no estan exempts" de retre comptes davant dels tribunals. "Espero que altres víctimes vegin que és possible no viure en silenci i amb por, i que es pot recuperar la pròpia vida si es parla públicament i s'exigeix justícia", ha dit Giuffre.

El príncep nega els fets amb explicacions poc sòlides

Després que Giuffre acusés públicament el príncep Andreu d'abusar d'ella, el duc de York va concedir una entrevista a la BBC per respondre-li. En aquella ocasió va intentar contradir la versió de Giuffre al·legant que el dia en què haurien tingut lloc els abusos ell va anar amb la seva filla a una pizzeria. Uns dies després, però, el Dailymail va demostrar amb una investigació periodística que aquelles afirmacions eren falses.

En aquella conversa el príncep va admetre que havia dormit algunes vegades a casa de Jeffrey Epstein però que mai va percebre comportaments inadequats per part de l'empresari. També va negar categòricament haver mantingut relacions sexuals amb Giuffre i va dir que no la coneixia de res. A l'entrevista se li va preguntar per una fotografia on se'l veu agafant per la cintura Giuffre quan ella tenia 17 anys i el duc va respondre que no recordava aquell moment.

L'escàndol de Jeffrey Epstein va esclatar el juliol del 2019, quan va ser arrestat per tràfic de menors. L'empresari va morir poc després, el 10 d'agost, en una cel·la del Centre Correccional Metropolità de Manhattan. La seva dona, Ghislaine Maxwell, també està acusada de tràfic de menors i actualment és a la presó.

stats