Arts escèniques
Girona 22/09/2023

Cor de Teatre, 25 anys de la companyia banyolina d'èxit que ni és cor ni és teatre

Uneix el cant i la interpretació teatral, una fórmula que li ha permès consolidar-se com una companyia estable

2 min
Cor de Teatre celebra els 25 anys amb un espectacle a Banyoles

BanyolesNi és ben bé un grup vocal ni és una companyia de teatre convencional. És les dues coses alhora i amb aquesta fórmula trencadora, Cor de Teatre compleix els 25 anys amb una trajectòria farcida d'èxits. Per a commemorar l'efemèride, des d'ahir i fins diumenge representen l'espectacle La Gala a la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles, amb totes les entrades exhaurides. "La Gala és un espectacle de celebració al més pur estil de Cor de Teatre amb els membres actuals i els antics, i amb el públic que ha fet possibles aquests 25 anys", explica David Costa, director de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Girona Més enllà de la Costa Brava i la Cerdanya
Inscriu-t’hi

Cor de Teatre ha donat vida a multitud d’espectacles dels quals n’han nascut una gran diversitat de personatges alguns dels quals es retroben aquests dies a La Factoria d’Arts Escèniques. “Aquests 25 anys han sigut una aventura, una bogeria, però estem molt contents i orgullosos el treball que hem fet”, afegeix Costa, que ha personalitzat l’agraïment en les prop de 200 persones que han passat per Cor de Teatre al llarg d’aquests anys “per la seva implicació i esforç”, sense oblidar l’equip artístic i tècnic i el suport de les institucions. A més, ha remarcat que “tot aquest treball l’hem fet per arribar a emocionar el públic que és la clau i el que dona sentit a tot plegat”.

A través dels diferents muntatges i personatges de la companyia, el públic fa un viatge pels vint-i-cinc anys de la companyia on ha experimentat amb noves sonoritats i recursos expressius, escampant la música de tots els temps a petits i grans teatres, auditoris, esglésies, places i carrers. Amb La Gala, públic i companyia reviuran les emocions que els espectacles de Cor de Teatre han despertat a milers d’espectadors d’arreu de Catalunya i d’Europa, així com endinsar-se en l’univers sonor i visual de la companyia, a més de deixar-se transportar per la sensibilitat, l’humor i la màgia de Cor de Teatre. 

La companyia banyolina no és ni un grup vocal ni una companya de teatre convencional sinó les dues coses alhora

La companyia banyolina està formada per més d’una vintena de cantants que interpreten peces de tots els temps a cappella, des del renaixement fins al pop-rock, amb una interpretació marcada per l’humor que converteix les propostes en emocionants i divertides. Cor de Teatre interpreta un repertori polifònic sense partitures i trencant amb la distribució característica de les formacions corals a l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral.

Amb els seus darrers espectacles, El concert, Concert Tempestiu, Operetta, Allegro i Troia, una veritable odissea!, ha realitzat extenses gires per Catalunya, Espanya, França, Suïssa, Bèlgica i Alemanya, amb temporades estables a Barcelona (Teatre Gaudí amb El concert, TNC-Sala Gran, Teatre Poliorama i Teatre Victòria amb Operetta, al Teatre Goya amb Allegro i al TNC-Sala Gran amb Troia, una veritable odissea!), a Madrid (Teatros del Canal amb Allegro), i a París (Théâtre Antoine amb Operetta). També ha participat en diferents festivals, com el d’Avingnon le Off i el Tollwood Winter Festival-Munich, amb Operetta.

Durant la seva trajectòria Cor de Teatre ha estat nominada i guardonada amb diversos premis, entre ells el Max, el Butaca i l'Unnim de teatre.

stats