Internacional 08/01/2019

L'aeroport de Heathrow supèn durant una hora els enlairaments per presumptes drons al voltant de la pista nord

L'aturada té lloc dues setmanes després que Gatwick aturés l'activitat 36 hores per la mateixa raó

Quim Aranda
1 min
Aspecte actual de la pàgina de FlightRadar 24, en què s'aprecia la reducció de les operacions a Heathrow

LondresL'aeroport de Heathrow, el de més trànsit del Regne Unit, situat a l'oest de Londres, ha suspès els enlairaments durant poc més d'una hora aquest dimarts, entre les 17.05 i les 18.20, hora local, després que s'observés la possible presència de drons al voltant de la capçalera de la pista nord. Una quarantena d'operacions s'han vist afectades. Els portaveus de la infraestructura destaquen, ara mateix, que la interrupció dels enlairaments s'ha pres com a "mesura de precaució".

Durant la suspensió, anunciada per l'aeroport al seu compte de Twitter, les arribades han continuat amb relativa normalitat. Aquest nou incident en una infraestructura crítica del transport aeri del les illes Britàniques, i un dels cinc primers 'hubs' del món pel que fa a connexió de vols, arriba poc més de dues setmanes després que Gatwick patís un caos absolut. Entre el 19 i 20 desembre, els dies previs a la sortida de vacances de Nadal, tota l'activitat d'aquest aeroport, en aquest cas situat al sud de Londres, va quedar aturada també per la possible presència de drons.

Finalment, però, no es van poder confirmar, i les dues persones inicialment arrestades per la sospita que n'eren els manipuladors van ser alliberades sense càrrecs. Unes 140.000 persones es van veure afectades per la suspensió de totes les operacions.

Heathrow, a diferència que Gatwitck, disposa de tecnologia contra els drons. Això fa pensar als especialistes que l'amenaça, si es confirma la presència de drons i encara que ja s'hagi reobert la pista afectada, és molt més seriosa del que inicialment es podria pensar.

stats