Internacional 12/08/2019

El peronista Alberto Fernández guanya les primàries argentines amb gran avantatge sobre Macri

El candidat, que proposa Cristina Fernández com a vicepresidenta, obté més del 47% dels vots

Ara
1 min
Alberto Fernández, candidat peronista, després de saber-se guanyador de les primàries

Alberto Fernández, candidat a president de l'Argentina, ha sigut el més votat en les primàries celebrades ahir al país. Amb el 88% de les meses escrutades, Fernández havia obtingut un 47% dels vots, per davant de la candidatura de l'actual cap d'estat, Mauricio Macri, que aconseguia el 32%. El candidat més votat, que porta Cristina Fernández com a postulant a la vicepresidència, ho ha celebrat assegurant que els argentins comencen, així, "a construir una altra història".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No venim a restaurar un règim, venim per crear una nova Argentina que tingui en compte les millors experiències, que acabi amb aquesta època de mentides i que doni als argentins un horitzó millor per al futur –va dir–. En aquesta Argentina tothom hi té un lloc".

Macri, principal rival de l'ara candidat favorit, arribava a les primàries marcat per la crisi econòmica que des de fa un any viu el país. I, de fet, ha reconegut la seva derrota abans i tot que se sabessin els primers resultats provisionals. "Hem pres una mala decisió, i això ens obliga a partir de demà a redoblar els esforços perquè a l'octubre aconseguim el suport que es necessiti per continuar amb el canvi", ha assegurat.

Aquestes primàries, a les quals estaven cridats a votar 33,8 milions de ciutadans, constitueixen a la pràctica un gran sondeig electoral, explica l'agència Efe, ja que cap formació política ha presentat més d'una llista de candidat a president i vicepresident, i només les fórmules que no superin el 1,5% dels vots quedaran fora de les generals, que s'han de celebrar el 27 d'octubre.

stats